Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΝΕΚΡΟΣ 52ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


Την Τρίτη 25/6 ξέσπασε φονική έκρηξη σε εργοτάξιο παραγωγής ασφαλτομείγματος στη Λεπενού Αγρινίου, όπου βρέθηκε απανθρακωμένος σε κοντέινερ ένας 52χρονος εργαζόμενος, ο οποίος ήταν χειριστής του μηχανήματος παρασκευής πίσσας που αυτοαναφλέχθηκε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, 2 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά και ένας ακόμη βρίσκεται αγνοούμενος. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και ακολούθησαν εκρήξεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η φωτιά στη τεράστια δασική έκταση της περιοχής .

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΧΩΡΑ

 

Για άλλη μια χρονιά η χώρα έχει ξεκινήσει να φλέγεται ανεξέλεγκτα. Από την Παρασκευή εξαπλώθηκαν πύρινα μέτωπα μεγάλης εμβέλειας στους νομούς Αργολίδας, Ηλείας και Αρκαδίας. Ενώ ακολούθησαν το Ρέθυμνο, η Λακωνία, o Ασπρόπυργος και πολλά άλλα. Καίγονται κατοικημένες περιοχές και άνθρωποι για άλλη μια φορά εκκενώνουν τα σπίτια τους αφήνοντάς πίσω όλο το βιός τους. Ήδη έχουμε τον πρώτο νεκρό, ένα 55χρονο στο Αλεποχώρι Ηλείας όπου εθελοντικά προσπαθούσε να σβήσει τη πυρκαγιά. Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν μια κυβέρνηση αποθεώνει τον «εθελοντισμό» για να μη δώσει δεκάρα σε πραγματικά μέτρα προστασίας, προσλήψεις προσωπικού και εξοπλισμό.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 Νατάσα Γκάκι, γραμματέας Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι:


Kωσταντίνος Λάχανης-Ζαγκλαβάρας, πρόεδρος Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι:


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ



Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Στις 19/6 η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε στη θυροκόλληση ανακοινώσεων έξωσης στις πόρτες εστιακών φοιτητών επικαλλούμενοι πως δε πληρούν τα κριτήρια για να συνεχίσουν να διαμένουν στις εστίες. Τα κριτήρια αυτά δεν είναι κοινωνικά αλλά "αριστίας" και "πελατείας" δηλαδή το αν περνάνε το 50% των μαθημάτων και αν πληρώνουν τα χαράτσια των 40€. Αυτή η εκβιαστική, μαφιόζικη συμπεριφορά πετάει εκτός Πανεπιστημίου τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα εφαρμόζοντας τη πολιτική της κυβέρνησης για την ιδωτικοποίηση της φοιτιτικής μέριμνας και συνολικά της εκπαίδευσης. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Τεράστιες διαδηλώσεις στην Αργεντινή ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Μιλέι

 


Η κυβέρνηση Μιλέι προχωράει στην ψήφιση ενός νόμου «Αρμαγεδώνα» που πηγαίνει την Αργεντινή έναν αιώνα πίσω. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιέχει ιδιωτικοποιήσεις, πετσόκομα κάθε δημόσιας δαπάνης και τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο αυτό μετά βίας πέρασε από τη Γερουσία (με μια ψήφο διαφορά) ενώ έξω από το κοινοβούλιο διεξάγονταν ένας πραγματικός πόλεμος ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που αντιτάσσονταν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ΟΗΕ μέχρι τα τέλη του 2023, 29 χώρες κηρύχτηκαν σε  κατάστασης έκτακτης ανάγκης 43 φορές, με αποτέλεσμα εκατομμύρια νεκρούς και εκτοπισμένους. Οι βίαιοι εκτοπισμοί, ως σοβαρή συνέπεια των πολέμων, ανάγκασαν 120 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τα δυο τελευταία χρόνια, αριθμός τριπλάσιος από το 2012 που αυξάνεται συνεχώς κατά 10 εκατ. ετησίως.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Η εμπλοκή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ερυθρά Θάλασσα δολοφονεί

 

Στις 12 Ιουνίου το πλοίο «TUTOR» δέχθηκε διπλή επίθεση από αέρα και θάλασσα, 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Hudaydah της Υεμένης. To πλοίο ανήκει στην ελληνική εταιρία Livenza Shipping Inc. Από τις επιθέσεις το μηχανοστάσιο υπέστη σοβαρή ζημία και δημιουργήθηκε ρήγμα, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων σε αυτό. Ο βομβαρδισμός πέρα από τη βύθιση του πλοίου, ήταν η αιτία για τον θάνατο ενός λιμενεργάτη. Σε συνδυασμό με αυτό η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ανακοίνωσε πως το πλοίο «TUTOR», ήτανε το 15ο πλοίο ελληνικών συμφερόντων που έχει γίνει στόχος επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ ΣΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ



Στις 03\06\2024 πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ. Πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν στη Θεολογική Σχολή για να εκκενώσουν την κατάληψη Primavera. Η κατάληψη στεγαζόταν στο παλιό κυλικείο της Θεολογικής χώρος ο οποίος είχε μείνει για χρόνια αχρησιμοποίητος.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΒΟΝΑΠΑΡΤΙΣΜΟΥ

Με την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα φάνηκε ακόμα πιο έκδηλα ότι το καθεστώς που έχει δημιουργήσει είναι πλήρως απονομιμοποιημένο στα μάτια της κοινωνίας και πως και ο ίδιος το αντιλαμβάνεται. Πιο συγκεκριμένα τον προηγούμενο Σάββατο ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε ένα χωριό στα Ιωάννινα για μια εκδήλωση. Πριν την άφιξη του στάλθηκε εντολή με ακριβείς οδηγίες προετοιμασίας για την άφιξη του. Μέσα σε αυτές ήταν και ο έλεγχος των τροφίμων και των ποτών που θα κατανάλωνε, ένα ΕΚΑΒ να βρίσκεται σε ετοιμότητα με έναν γιατρό και ένα πυροσβεστικό όχημα.