Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ ΣΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ



Στις 03\06\2024 πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ. Πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν στη Θεολογική Σχολή για να εκκενώσουν την κατάληψη Primavera. Η κατάληψη στεγαζόταν στο παλιό κυλικείο της Θεολογικής χώρος ο οποίος είχε μείνει για χρόνια αχρησιμοποίητος.

Οι συνεχείς εισβολές της αστυνομίας στο άσυλο αποτελούν μια κίνηση της κυβέρνησης να παρουσιάσει την νέα «κανονικότητα» που θα επικρατεί από εδώ και πέρα στα ΑΕΙ. Δηλαδή την μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο για να επιβάλει τις πολιτικές της κυβέρνησης και να καταστέλλει όποιον διαφωνεί. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ποινικοποιήσει κάθε μορφή αγώνα και φυσικά τις δομές που τους οργανώνουν. Θέλουν ταυτόχρονα να ενοχοποιήσουν τους αγωνιστές σαν ταραχοποιούς και ληστές μέσα από τα ΜΜΕξαπάτησης για τους απομονώσουν από την υπόλοιπη κοινωνία. Με αυτή τη λογική η κυβέρνηση Μητσοτάκη συλλαμβάνει έναν 19χρονο φοιτητή ο οποίος «τόλμησε» να κάνει ένα γκράφιτι υπέρ της Παλαιστίνης, όταν την ίδια στιγμή κυκλώματα εκβιασμού στην ΑΑΔΕ, παιδοβιαστές και οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη παραμένουν ελεύθεροι.

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Δε θα αφήσουμε να συμπεριφέρονται σε φοιτητές, εργαζομένους και νεολαία σαν εγκληματίες αυτοί που είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης και με έναν ανυποχώρητο αγώνα να υπερασπιστούμε το άσυλο, να παλέψουμε ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της εγκληματικής κυβέρνησης του Μητσοτάκη.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ- ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

· ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

· ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ