Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ (Φ.Ε.Π.Α)

 










ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ


Την Τετάρτη 30/12 νωρίς το πρωί, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ) εισέβαλαν σαν τον κλέφτη μέσα στον χώρο των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Φ.Ε.Π.Α.) στην Ούλωφ Πάλμε, στη Ζωγράφου.  Οι πραιτοριανοί του Μητσοτάκη–Χρυσοχοΐδη με γελοία προσχήματα, σαν και αυτά που χρησιμοποιούν όλο το τελευταίο διάστημα, προχώρησαν σε 6 συλλήψεις, μπούκαραν στα δωμάτια φοιτητών και τους έσυραν έξω από το κτήριο, απαγόρευσαν την είσοδο και την κυκλοφορία στους χώρους της εστίας. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο! Έσπασαν τζαμαρίες και πόρτες, διέλυσαν πολιτικά και πολιτιστικά στέκια, κατέσχεσαν περιουσιακά στοιχεία φοιτητών (λαπτοπ κτλ). Επιστρατεύτηκαν ακόμα και drones που παρακολουθούσαν το κτήριο και αναπαρήγαγαν ηχογραφημένο μήνυμα που διέταζε τους φοιτητές να μείνουν στα δωμάτια τους και να μην τραβούν φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό(!).

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για άλλη μια φορά εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής για να τιμωρήσει και για να πειθαρχήσει τη νεολαία και τους αγώνες της. Ο πραγματικός λόγος που η αστυνομία έκανε έφοδο ήταν επειδή ο Σύλλογος των Εστιακών φοιτητών είχε προχωρήσει σε κατάληψη της γραμματείας των εστιών διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, υγειονομικά μέτρα, διενέργεια τεστ για τους εστιακούς, συνέχιση λειτουργίας των υποδομών της μέριμνας για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν κ.α. Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα δίκαια και απολύτως λογικά αιτήματα των φοιτητών, αλλά εν μέσω πανδημίας, έκοψε τη σίτιση και το νερό για να αναγκάσει τον Σύλλογο να σταματήσει τον αγώνα. Η αστυνομία ήρθε να ολοκληρώσει ότι δεν κατάφερε η διοίκηση του πανεπιστημίου– να τρομοκρατήσει τους φοιτητές και να κάμψει κάθε προσπάθεια αντίστασης και διεκδίκησης. 

Η εισβολή στις φοιτητικές εστίες αποτελεί συνέχεια της βίαιης καταστολής στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη ενώ εγκαινιάζει  την φρίκη που θα ακολουθήσει με την δημιουργία της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» και την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη». Αυτή είναι η νέα «κανονικότητα» που ετοιμάζει η σύγχρονη χούντα του Μητσοτάκη: Πρώτα θα σε αφήνουν να πεινάσεις και στην συνέχεια θα σε δέρνουν και θα σε συλλαμβάνουν!

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών καταγγέλλει την εισβολή της αστυνομίας και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες φοιτητές. Με τους συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας να βάλουμε ένα τέλος στην κρατική βία και καταστολή. Να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το άσυλο και τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Για μια ζωή με Υγεία, Παιδεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΑΣ–ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ»–ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ, ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ Φ.Ε.Π.Α