Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

Έπειτα από εξαγγελίες της Κεραμέως και του Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση προχωρά στη συγκρότηση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας! Η σύγχρονη χούντα που οραματίζεται και επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιλαμβάνει τουλάχιστον 1500 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, που θα ελέγχουν τις εισόδους των πανεπιστημίων, θα ανακρίνουν και θα συλλαμβάνουν όποιον θεωρούν «ύποπτο», χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν εκτός της κυβέρνησης. Η αστυνομοκρατία των Πανεπιστημίων, θα συμπληρωθεί από περίφραξη του Πανεπιστημιακού χώρου, κάμερες, κάρτες εισόδου και ειδική πειθαρχική νομοθεσία για «πάσης φύσεως ζητήματα» με κύριο στόχο, όσους φοιτητές τολμήσουν να αντιδράσουν.  

 

Το σχέδιο «ασφάλειας» των ΑΕΙ θα κοστίσει αρχικά 30 εκατ. €, ενώ παράλληλα επιπλέον 31 εκατ. έχουν ήδη δοθεί για τον εξοπλισμό των ΜΑΤ και της αστυνομίας με σκοπό την «επιτήρηση της Τάξης και της Ασφάλειας»!  Η κυβέρνηση της ΝΔ «επενδύει» πακτωλό χρημάτων στην κρατική καταστολή, την ίδια στιγμή, που πετσοκόβει τον προϋπολογισμό σε υγεία και παιδεία.

 Οι συμμορίες των ΜΑΤ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν, να συλλάβουν, με ένα σωρό ψευδείς κατηγορίες και να επιβάλλουν εξοντωτικά και παράνομα πρόστιμα, τους 23 φοιτητές στα Γιάννενα, την ημέρα του Πολυτεχνείου. Συνέχισαν το όργιο καταστολής στις 26/11 και στις 6/12, προχωρώντας σε μαζικές συλλήψεις αγωνιστών και πρόστιμα. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μεταφέρει την κρατική τρομοκρατία και μέσα στα Πανεπιστήμια, μέσα στα ίδια μας τα σπίτια!

Πανεπιστημιακή αστυνομία σημαίνει επαναφορά του «Σπουδαστικού της Ασφαλείας» της Χούντας μέσα στις σχολές. Η αστυνόμευση των πανεπιστημίων προφανώς δεν σχετίζεται με την ασφάλεια των φοιτητών. Οι «πραιτοριανοί» της Κεραμέως εισβάλλουν στα ΑΕΙ, για να επιβάλλουν με τη βία τα βάρβαρα - ταξικά αντί-εκπαιδευτικά μέτρα, που ψηφίζονται μέσα στην καραντίνα, όσο τα πανεπιστήμια και οι σχολές παραμένουν κλειστά. Σπεύδουν να επιβάλλουν την γενίκευση των διδάκτρων και να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε σουπερμάρκετ καταρτίσεων-δεξιοτήτων, σύμφωνα με τα πρότυπα της «αγοράς». Ουσιαστικά, εισβάλλουν για να πετάξουν έξω από τις σχολές τους φοιτητές των φτωχών και των εργατικών οικογενειών και ασφαλώς όσους αγωνίζονται - υπερασπίζονται με μαχητικούς αγώνες το δικαίωμα στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Οι φοιτητές, όμως, δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη…

Η εισβολή των κατασταλτικών μηχανισμών μέσα στα Πανεπιστήμια δεν θα περάσει! Η Πανεπιστημιακή αστυνομία έχει σκοπό να μετατρέψει το όργιο καταστολής, στις 17 Νοέμβρη, σε μια «κανονικότητα» για όλους τους φοιτητές. Οι μάχες που έδωσαν, μέχρι τώρα, η νεολαία και οι εργαζόμενοι, με την έμπρακτη αμφισβήτηση των χούντο-απαγορεύσεων, πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν. Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να αγωνιστούμε για μια ζωή με Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  •  ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  •  ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ