Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

14+1 ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟ 2020

 



Τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση των ανέμελων της ΝΔ επιδόθηκε σε ένα μπαράζ δηλώσεων, οι οποίες σαν κύριο σκοπό είχαν  να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες και να ενοχοποιήσουν το σύνολο της κοινωνίας όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας.

Σταχυολογούμε τα 14+1 από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, που αποδεικνύουν όχι μόνο την απίστευτη ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά κυρίως την επικοινωνιακή και νεοφιλελεύθερη διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της.  

 


1.
Μάρτιος 2020: Ο Μητσοτάκης προχωράει σε διάγγελμα για να ανακοινώσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους».
Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι «λίγοι ανεύθυνοι» που βλάπτουν χιλιάδες υπεύθυνους; Δεν είναι οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας που αρνούνται να πάρουν ουσιώδη μέτρα για την διαχείριση της πανδημίας, που δεν κάνουν προσλήψεις, που επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει; Δεν είναι οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ που ξυλοκοπούν φοιτητές και τους στοιβάζουν σε κλούβες και κελιά χωρίς μέτρα προστασίας; 
Για τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση «ανεύθυνοι» είναι όσοι αντιτάσσονται στο εγκληματικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης» και ζητάνε ΜΕΘ, Δημόσια Υγεία και Παιδεία. 
Όπως ανέφερε, άλλωστε, και ο Πρωθυπουργός: «Το μεγαλύτερο όπλο κατά του αόρατου εχθρού είναι η προσωπική μας συμπεριφορά»

Ας απολαύσουμε το ρεσιτάλ ανεμελιάς του Πρωθυπουργού το 2020:


2.
Μάρτιος 2020: Ο Α. Γεωργιάδης αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας δήλωσε: «πάντως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κάποιος για σφιχτοχέρηδες, δεν είναι εποχή για λιτότητα αλλά για να ξοδευτούν χρήματα».
Και, όντως, ξόδεψαν χρήματα! Απλά όχι για τη δημόσια Υγεία… Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα 32 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στην αστυνομία, τα κονδύλια (30% αύξηση σε σχέση με πέρσι) για την ενίσχυση των οπλικών συστημάτων, τα 38,5 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες, τα 85εκατ. ευρώ σε προγράμματα κατάρτισης τύπου «σκοιλ ελικικου» και το «Μέτζη του νέουκτη», ένα πακτωλό δημοσίου χρήματος που δόθηκαν στις τράπεζες και στους μεγαλοεπιχειρηματίες.  Την ίδια στιγμή για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ο Άδωνις δήλωσε: «και τι να τα κάνουν τα λεφτά, αφού δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι;»



3.
Απρίλιος 2020: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας στην ανακοίνωση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης δήλωσε: «Μπορεί κάποιος, όταν κάνει μια άλλη έξοδο, να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας από την εκκλησία της ενορίας».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση αφού έκλεισε σχολεία και πανεπιστήμια, αφού  απαγόρεψε τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, επέτρεπε κατ’ εξακολούθηση τον συνωστισμό μέσα στους ναούς για να μην «θιχτεί» η εκκλησία. Μάλιστα, βουλευτές της ΝΔ αναπαρήγαγαν εγκληματικά αντιεπιστημονικές απόψεις, όπως η Ε. Ράπτη που δήλωσε: «Όταν υπάρχει βαθιά πίστη, δεν φοβάσαι την θεία κοινωνία», ενώ κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή μέλος του ΕΟΔΥ δεν τόλμησε να δηλώσει καθαρά ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται με την θεία κοινωνία. Αντιθέτως, δύο μέλη της περιβόητης επιτροπής λοιμοξιολόγων –η Ε. Γιαμαρέλου και η Α. Λινού- δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.



4.

Αύγουστος 2020: Ο Γκ. Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας –με άλλα λόγια το επικοινωνιακό δεξί χέρι του Σ. Τσιόδρα και της κυβέρνησης ανέφερε: «δεν έχουμε μεγάλο κέρδος αυξάνοντας τις τάξεις και μειώνοντας τους μαθητές ούτε σε επιδημιολογικό επίπεδο, ούτε σε επίπεδο εκπαιδευτικό»

Δηλαδή υποστήριξε ότι εάν αυξηθούν οι τάξεις, μπορεί να αυξηθούν οι εστίες μόλυνσης από την αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών (!) Ο «κύριος» Μαγιορκίνης αντιβαίνοντας κάθε λογική, επέλεξε να γίνει περίγελος για να καλύψει με έναν «επιστημονικό μανδύα» το νεοφιλελεύθερο αφήγημα της κυβέρνησης – μιας κυβέρνησης που έχει σκοπό όχι  να προσλάβει, αλλά να απολύσει εκπαιδευτικούς και να διαλύσει πλήρως την Δημόσια Παιδεία. 



5.
Αύγουστος 2020: ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης δήλωσε, «Δεν υπάρχει θέμα με την πληρότητα στα πλοία… Δεν είναι επικίνδυνος ο συνωστισμός για 2-3 ώρες στα πλοία».
Η κυβέρνηση ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των εφοπλιστών, σε βάρος της υγείας των επιβατών, αύξησε την πληρότητα των πλοίων κατά 85%. Ο υπουργός Τουρισμού σε μια, ομολογουμένως, αποτυχημένη προσπάθεια να συμμαζέψει… τα ασυμμάζευτα έφτασε στο σημείο να πει ότι ο συνωστισμός στα πλοία δεν είναι επικίνδυνος για την εξάπλωση της πανδημίας. Η δήλωση του Θεοχάρη συνοψίζει την λαχτάρα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει στους μεγαλοκαρχαρίες-εργοδότες το μεγαλύτερο εφικτό κέρδος, αλλά ταυτόχρονα και το αδιέξοδό της, καθώς το σχέδιο της για τον τουρισμό απέτυχε παταγωδώς.  Τα χατίρια της κυβέρνησης στους εργοδότες πληρώνονται με το χαμό χιλιάδων εργαζομένων και φτωχών που απροστάτευτοι εκτίθενται στην πανδημία.



6.

Νοέμβριος 2020: ο Υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης μιλώντας για την όξυνση της πανδημίας προχωράει σε άλλη μια προκλητική δήλωση: «Αν είχαμε παραπάνω ΜΕΘ, θα είχαμε και παραπάνω νεκρούς».

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τη ΝΔ πρέπει να λέμε και ευχαριστώ που το 80% των θανάτων λόγω κορονοϊού συμβαίνει εκτός ΜΕΘ (!) Άρα οι ελάχιστες ΜΕΘ ήταν το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Πάνω σε αυτή την εξωφρενική εκτίμηση λογικά θα βασίζουν και το πετσόκομμα της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία κατά 572 εκ. στον προϋπολογισμό για το 2021…



7.
Νοέμβριος 2020: Ο Σ. Πέτσας, σε δήλωση του χαρακτήρισε την επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ πεταμένα λεφτά! Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Οι ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ –όταν μιλάμε για επίταξη– δεν είναι δωρεάν. Κοστίζουν 1.600 ευρώ την ημέρα. Επομένως, … για 7μιση μήνες θα δείτε ότι είναι ένα ποσό κοντά στα 120 εκατομμύρια, τα οποία θα δίναμε στους ιδιώτες που έχουν τις κλινικές, χωρίς να τις χρειαζόμαστε. Αυτά θα ήταν πεταμένα λεφτά».
Για την κυβέρνηση της ΝΔ, 120 εκ. για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των ΜΕΘ είναι πεταμένα λεφτά. Αν όμως, δοθούν σε μεγαλοεπιχειρηματίες και καπιταλιστές είναι «κρατική ενίσχυση». Ο Σ. Πέτσας λίγες μόνο μέρες μετά την παραπάνω δήλωση, ανακοίνωσε ότι το κράτος θα ενισχύσει την Aegean με το – όλως τυχαίως – ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ!




8.
Νοέμβριος 2020: Ο Α. Γεωργιάδης δηλώνει χωρίς ντροπή σχετικά με την αύξηση του αριθμού των νεκρών λόγω πανδημίας, τα εξής: «Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε»
Πρόκειται για μεγάλη ύβρη να πανηγυρίζει ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης σε μια περίοδο που οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας ξεπερνούσαν τους 100 ανθρώπους την ημέρα.
Όπως φαίνεται οι νεκροί για τους μνημονιακούς αποτελούν απλά νούμερα για να τα συγκρίνουν –όπως τους βολεύει¬. Σήμερα στην Ελλάδα, οι θάνατοι είναι 5.518,  ενώ έχουν ξεπεράσει –σε αριθμό(!)- ακόμα και αυτούς της Κίνας. Πανηγυρίζει ακόμα ο Άδωνις;


9.

Νοέμβριος 2020: Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στις αστυνομικές δυνάμεις που κατέκλεισαν όλες τις πόλεις της χώρας για την καταστολή διαδηλώσεων, λέει: «Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» αλλά «ο ιός δεν κολλάει στους αστυνομικούς, δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα».

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ δηλώσεων… αυτοαναίρεσης σχετικά με το που κολλάει ο ιός και που όχι. Σύμφωνα με τον Χρυσοχοΐδη, ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους, αλλά οι εκκλησίες λειτουργούν. Δεν μεταδίδεται στην ατμόσφαιρα, αλλά απαγορεύουν τις διαδηλώσεις με πρόσχημα την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας. Μόνο τα ΜΑΤ έχουν ανοσία! Γιατί; Γιατί το είπε (διέταξε θα έπρεπε να πούμε μάλλον) ο Χρυσοχοΐδης!

 Επειδή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, καταφεύγουν στην βία και την στυγνή καταστολή. Οι πραιτοριανοί των Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη έχουν δείξει ιδιαίτερο μένος στους εστιακούς φοιτητές, όπως αποδεικνύεται από τις επιθέσεις στις 17 Νοέμβρη στα Γιάννενα και στις 30/12 στις ΦΕΠΑ. Τα ΜΑΤ με εντολή Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησαν τους 23 φοιτητές, τους συνέλαβαν και τους στρίμωξαν με τη βία σε ένα μικρό κελί, τους επέβαλλαν εξοντωτικά πρόστιμα 900 ευρώ έκαστος και τους φόρτωσαν ένα σωρό ψεύτικες κατηγορίες. Όλα αυτά έγιναν με πρόσχημα τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας. Όμως, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Γκίκας Μαγιορκίνης, δεν υπήρξε εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω του Πολυτεχνείου…




10.

Νοέμβριος 2020: Ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Βουλή, μεταξύ άλλων είπε: «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να προσθέσουμε λεωφορεία στο σύστημα συγκοινωνιών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη… Αλλά υπάρχουν ουκ ολίγες μελέτες όπου τα Μέσα Μεταφοράς δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο στη διάδοση του ιού…. Μόλις το 1,2% των Covid clusters συνδέονται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».
 Η δήλωση για άλλη μια φορά απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα με αδιάψευστο παράδειγμα την κατάσταση του ΟΑΣΘ και τα αυξητικά κρούσματα στην Θεσσαλονίκη. Οι κανίβαλοι της ΝΔ καθώς και τα τσιράκια τους που διαχειρίζονται τον ΟΑΣΘ, συνεχίζουν ακάθεκτοι εν μέσω πανδημίας να ξεπουλάνε τις γραμμές στα ΚΤΕΛ και να στοιβάζουν τον κόσμο στα λιγοστά λεωφορεία που εξυπηρετούν την πόλη, τα οποία ουδέποτε αυξήθηκαν όπως είναι απαραίτητο. 
Όσον αφορά τα στοιχεία που παραθέτει, προέρχονται από μια γαλλική μελέτη η οποία αναφέρεται στα αεροπλάνα, στα τρένα και τα πλοία της Γαλλίας και όχι στα λεωφορεία και τα δημόσια αστικά μέσα μεταφοράς της Ελλάδας (!) Ο Μητσοτάκης ως «άριστος» ψεύτης, βέβαια, παρέλειψε να αναφέρει την κυριότερη πηγή διασποράς που είναι τα εργοστάσια και άλλοι μεγάλοι εργασιακοί χώροι ενώ  τα λεωφορεία αποτελούν το βασικότερο μέσο μεταφοράς των εργαζομένων και των φτωχών. Ο λόγος, λοιπόν, που οι ά(χ)ριστοι της ΝΔ έχουν φετίχ με το να απομονώνουν και να παραχαράσσουν στοιχεία ερευνών σε σχέση με την διασπορά της πανδημίας, δεν είναι άλλος από το να παραπλανήσουν και να αποποιηθούν κάθε ευθύνη –δική τους και των εργοδοτών– φορτώνοντας τις στις πλάτες των εργαζομένων και των νέων.


11.
Δεκέμβρης 2020: Ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στην τηλεοπτική ενημέρωση του Υπουργείου δήλωσε, «ουδέποτε στα χρόνια της μεταπολίτευσης έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα για το εθνικό σύστημα υγείας από όσα έκανε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη».
Μάλλον ο Κικίλιας εννοεί ότι καμία κυβέρνηση δεν άφησε τόσο απροστάτευτη τη Δημόσια Υγεία, όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε περίοδο πανδημίας. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη το δημόσιο σύστημα υγείας έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι γνωστό ότι μόνο την περίοδο 2010-2016 οι δαπάνες για την δημόσια υγεία μειώθηκαν σχεδόν στο μισό, ενώ ήδη η παρούσα κυβέρνηση:
1. Από τις 2000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που ανακοίνωσε, πραγματοποίησε ελάχιστες και μάλιστα έκτακτου χαρακτήρα. Δηλαδή, σε περίοδο πανδημίας, δεν προχώρησε σε καμία μόνιμη πρόσληψη υγειονομικού! Χαρακτήρισε την ενίσχυση των ΜΕΘ «πεταμένα λεφτά» ενώ το 80% πεθαίνει έξω από αυτές.
2. Στο προϋπολογισμό για το 2021, πετσόκοψε τις κρατικές δαπάνες για την Δημόσια Υγεία κατά σχεδόν 600 εκ. Προφανώς αποτελούν προτεραιότητα τα Rafalle, ο εξοπλισμός της αστυνομίας και τα δωράκια στους «φτωχούς» καναλάρχες!
3. Ανακοίνωσε πως προτεραιότητα είναι να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, οι οποίοι τελικά, έχασαν τη θέση τους από δεκάδες κυβερνητικά στελέχη και συγγενικά τους πρόσωπα. Η κυβέρνηση επέλεξε να εμβολιάσει μέχρι και την τελευταία «γαλάζια» κουτσή Μαρία, ενώ ταυτόχρονα οι άνω των 85 ετών, ακόμα περιμένουν…
4. Τέλος, για τους χιλιάδες νεκρούς που δεν μπόρεσαν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, λόγω πληρότητας και τεράστιων ελλείψεων, δεν δίστασε να ρίξει την ευθύνη στους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων (βλ. πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού υγείας, Κοντοζαμάνη).




12.
Δεκέμβριος 2020: Ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Βαρτζόπουλος, σε τηλεοπτική εμφάνιση στο «Κόντρα» προχώρησε στην εξής δήλωση: «Είναι δυνατόν το ΕΣΥ να πάρει μόνιμο προσωπικό για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση έκτακτη;»
Για άλλη μια φορά, η ΝΔ δείχνει το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της. Αυτό που δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ, είναι ότι τελικά χρήματα υπάρχουν, απλώς όχι για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.  Ας αντιστρέψουμε το επιχείρημα στον «κύριο» Βαρτζόπουλο, διατυπώνοντας ένα εύλογο ερώτημα: – Είναι δυνατόν η ΕΛ.ΑΣ. να πάρει μόνιμο προσωπικό για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση έκτακτη;
 Η αστυνομοκρατία και η καταστολή δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα, αλλά αντιθέτως παγιώνονται για να  θωρακίσουν τη «νέα κανονικότητα» της κυβέρνησης του Μητσοτάκη. Για του λόγου το αληθές:
μόνιμο προσωπικό υπουργείου Δημοσίας Τάξεως:
 Ιούλιος 2019: 64.087 άτομα –––––––––––Σεπτέμβριος 2020: 71.347 άτομα. Άρα  + 7.260 άτομα                             (έπονται και άλλες 1000 τουλάχιστον προσλήψεις για την ίδρυση της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»)
μόνιμο προσωπικό υπουργείου Υγείας: 
Ιούλιος 2019: 79.122 άτομα–––––––––––– Σεπτέμβριος 2020: 76.870 άτομα. Άρα  – 2.252 άτομα(!)



13.
Δεκέμβριος 2020: ο Χρυσοχοΐδης ύστερα από σύσκεψη για την κατάσταση στη Δ. Αττική είπε: «Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι - σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».
Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη απειλεί για άλλη μια φορά ανοιχτά τους εργαζόμενους και στοχοποιεί τους κατοίκους της περιοχής και τις μειονότητες, όπως τους Ρομά. Η υποκρισία τους, πραγματικά, δεν έχει όριο! Στη δυτική Αττική συγκεντρώνονται οι περισσότερες βιομηχανίες του λεκανοπεδίου. Η υπερμετάδοση του ιού οφείλεται στα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και στην ανελέητη εργοδοτική αυθαιρεσία. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην Δ. Αττική εντείνονται και η αστυνομοκρατία είναι πλέον ασφυκτική στην περιοχή καθώς οι πραιτοριανοί των Μητσοτάκη–Χρυσοχοΐδη ανενόχλητοι τρομοκρατούν και επιβάλλουν πρόστιμα ακόμη και σε εργαζομένους την ώρα που επιστρέφουν από τη δουλειά τους!
Πανελλαδικά,  οι δεκάδες καταγγελίες για περιστατικά εργοδοτικής βίας και αυθαιρεσίας, και για την παντελή έλλειψη μέτρων σε εργασιακούς χώρους σπάνε τη  «σιγή νεκροταφείου» που θέλουν να επιβάλλουν, η κυβέρνηση και τα αφεντικά. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας ενώ βρίσκονται μόνιμα υπό το φόβο της απόλυσης αν εμφανίσουν συμπτώματα. 

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη συστηματικά καλύπτει τους εργοδότες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζόμενων για τα δικά τους συμφέροντα.


14.

Δεκέμβρης 2020: Ο Κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης δήλωσε: «Έχω πει ότι μπορεί να έκλεινα τη Θεσσαλονίκη ή τη Β. Ελλάδα νωρίτερα, αλλά δεν υπήρχε τότε τέτοια εισήγηση». Ωστόσο, τον διέψευσε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, λέγοντας: «τότε κάποιοι λοιμοξιολόγοι μας έλεγαν ότι πρέπει να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, πριν τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου, εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία, στην πίστη δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου»

Πρόκειται για μία εξωφρενική ομολογία της κυβέρνησης. Παρόλο που γνώριζαν τους τεράστιους κινδύνους και ενώ η επιτροπή λοιμοξιολόγων είχε προτείνει να απαγορευτεί ο εορτασμός του Αγ. Δημητρίου, η κυβέρνηση, για ακόμα μια φορά, θέλησε να τα έχει καλά με την εκκλησία. 

Για τον Μητσοτάκη και τον Χρυσοχοΐδη, αν είσαι φοιτητής που θέλει να τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου, φορτώνεσαι με 900€ πρόστιμο, βαριές κατηγορίες και ανοιγμένο κεφάλι, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνωστίζονται μέσα σε μια εκκλησία και μάλιστα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. 


14+1.

Δεκέμβρης 2020: Ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, στη Βουλή δήλωσε «και όσον αφορά τους θανάτους, η χώρα μας βρίσκεται στην 30η θέση στην Ευρώπη, βρίσκεται σε μία ζηλευτή θέση».

Μετά τον Γεωργιάδη και ο Χ. Θεοχάρης πανηγυρίζει για τους περισσότερους από 4000 θανάτους (την ημέρα που έκανε την δήλωση) στην Ελλάδα. Επίσης, αυτό που συνειδητά αγνοεί ο Υπ. Τουρισμού είναι πως η πραγματική κατάσταση μιας χώρας είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού και όχι μόνο ο απόλυτος αριθμός (αν και εκεί βρισκόμαστε εξαιρετικά ψηλά). Σύμφωνα, με τον Π.Ο.Υ. σε όλο το διάστημα 23 Νοέμβρη - 15 Δεκέμβρη η Ελλάδα βρισκόταν αρκετά παραπάνω σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε νέους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.


Οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ έχουν αποδείξει ότι είναι πολιτικά επικίνδυνοι όσο αφορά τη δημόσια υγεία, πέρα από το γεγονός ότι κινδυνεύει άμεσα και η υγεία όσων διαμαρτύρονται, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν στο νοσοκομείο λόγω χτυπημάτων από γκλοπ αστυνομικών. Γιατί με την καταστολή, την αστυνομοκρατία και τα εξοντωτικά πρόστιμα, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τους νέους, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η μόνη λύση βρίσκεται στους συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας. Να παλέψουμε για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την γενναία ενίσχυση της δημόσιας υγείας.



Για μια ζωή με αξιοπρέπεια - Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία!