Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΞΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 


    Στις 14/1,  φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί έσπασαν στην πράξη την κρατική τρομοκρατία και βγήκαν  στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στο νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Για άλλη μια φορά, τα ΜΑΤ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης προσπάθησαν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις με χημικά, ξύλο και τραμπουκισμούς.

 

    Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, τα ΜΑΤ αφού περικύκλωσαν τη συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στην πλατεία Κοραή, επιτέθηκαν με γκλοπ, κρότου-λάμψης και δακρυγόνα εναντίον των φοιτητών. Δε δίστασαν να στρέψουν ακόμα και αύρα προς το μέρος των διαδηλωτών. Παρόλ’ αυτά οι φοιτητές ανασυγκροτήθηκαν μετά την επίθεση της αστυνομίας και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, οι δυνάμεις καταστολής είχαν καταλάβει το χώρο της συγκέντρωσης (Αγ. Βενιζέλου) πριν καν αυτή ξεκινήσει. Όταν οι φοιτητές άνοιξαν τα πανό και ετοιμάζονταν να βγουν στο δρόμο, οι συμμορίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν σπρώχνοντας τους με τις ασπίδες και χτυπώντας τους βίαια με τα γκλοπ. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνεχίστηκε στο Αγ. Βενιζέλου και αργότερα ενώθηκε με τους εκπαιδευτικούς έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Στα Γιάννενα, φοιτητές διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης παρά την παρουσία της αστυνομίας, που αυτή τη φορά όμως δεν επιτέθηκε ανοίγοντας κεφάλια όπως στις 17 Νοέμβρη. Στην Πάτρα, η αστυνομία επιτέθηκε επίσης με δακρυγόνα για να διαλύσει τη συγκέντρωση των φοιτητών στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

    Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 διωκόμενων φοιτητών χαιρετίζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που αμφισβήτησαν το κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής και έδωσαν μια πρώτη απάντηση στα νέα σχέδια της κυβέρνησης για την διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Με όπλο την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση μας, με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να τσακίσουμε την εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ, που επιχειρεί να καταργήσει πλήρως τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.


Η σύγχρονη χούντα του Μητσοτάκη δεν θα περάσει!

Ο αγώνας για Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία συνεχίζεται…


• ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΑΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

• ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ