Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ!

 

ΑΝΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΘ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ «ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΘ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ»!



    Ρεσιτάλ χυδαιότητας και αναλγησίας έδωσε για άλλη μια φορά στέλεχος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως οι γιατροί είναι αυτοί που ευθύνονται για το γεγονός ότι το 80% των θανάτων από COVID-19 συνέβη εκτός ΜΕΘ! Ο λόγος για τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, αναπληρωτή Υπουργό Υγείας που συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «κριτήριο δεν είναι η πληρότητα αλλά τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.» Μάλιστα με περίσσιο θράσος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένας που αποκλείστηκε από την μονάδα όταν τη χρειάστηκε. 

 

    Οι γιατροί όχι μόνο είναι αναγκασμένοι, εδώ και τρεις μήνες, λόγω πληρότητας  να προχωρούν σε διαλογή και «επιθετικά εξιτήρια», αλλά έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ότι η έλλειψη των ΜΕΘ κοστίζει ζωές. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας άγγιξε μέχρι και το 100% στις αρχές Δεκέμβρη, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις κυμαινόταν γύρω από το 70-80%. Παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης ότι διπλασίασε τις ΜΕΘ, αυτές παραμένουν λιγότερες σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες, αφού τα κρούσματα στο 2ο κύμα αυξήθηκαν εκθετικά. Οι εκατόμβες νεκρών με 4 στους 5 εκτός μονάδας, δεν έκαναν τον Μητσοτάκη και το δήθεν άριστο επιτελείο του να αναλάβουν την παραμικρή ευθύνη.  Κάποιοι έφτασαν μέχρι το σημείο να λένε ότι «περισσότερες ΜΕΘ, σημαίνουν περισσότεροι θάνατοι»! Αντίθετα, κουνούν το δάχτυλο σε όλη την κοινωνία ότι δεν τηρεί τα μέτρα για να κρύψουν τις δικές τους σοβαρότατες ευθύνες.

    Με άλλα λόγια, οι άλλοτε ήρωες έπαψαν να δέχονται χειροκροτήματα από την κυβέρνηση και αφήνονται ξανά μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε μονάδες, χωρίς επαρκή μέσα προστασίας, εξοπλισμό, προσωπικό κοκ. Σήμερα δέχονται κατηγορίες επειδή υποτίθεται «αποφασίζουν εσφαλμένα» για το ποιος χρειάζεται ΜΕΘ, επειδή νόσησαν από κορονοϊό ή αντιμετωπίζουν ΕΔΕ επειδή τολμάνε να μιλήσουν ανοιχτά για την κατάρρευση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων και των ανέμελων κάνει ξεκάθαρο πως ό,τι δαπάνες έγιναν, έγιναν και ότι δεν πρόκειται να κάνει προσλήψεις και να αγοράσει εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν το επόμενο κύμα.  Όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό για να καλύψει τις ανάγκες στο σύστημα υγείας, όχι μόνο επέδειξε εγκληματική αμέλεια φτάνοντας τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας σε κατάρρευση, αλλά τολμούν να κατηγορούν τους υγειονομικούς που νόσησαν κατά εκατοντάδες ενώ δεκάδες διασωληνώθηκαν. 

    Η κυβέρνηση δεν διστάζει κάθε ώρα και στιγμή να μας υπενθυμίζει ότι το ΕΣΥ της Ελλάδας είναι τα ΜΑΤ και όχι οι υγειονομικοί. Ξυλοφορτώνει, συλλαμβάνει και επιβάλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους διαμαρτύρονται ενάντια στην πολιτική της. Γιατί όσο περισσότερο αποκαλύπτεται η γύμνια και η ανεπάρκειά της, τόσο περισσότερο κατηγορεί ολόκληρη την κοινωνία. Ακόμα χειρότερα, δεν ενισχύει ουσιαστικά τo δημόσιο σύστημα υγείας και με αυτήν την έννοια δεν έχει κάποιο σχέδιο να μας βγάλει από την πανδημία, αλλά μάλλον να μας βάλει στον γύψο.

    Μόνος δρόμος οι ανυποχώρητοι αγώνες για την υπεράσπιση της υγείας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Στηρίζουμε τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό, όλους εκείνους που δίνουν την μάχη ενάντια στην πανδημία.