Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΜΕ ΜΑΤ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΣΤΟΛΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ







Το μεσημέρι της Δευτέρας 22/2, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ εισέβαλαν στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταπατώντας το άσυλο, για να καταστείλουν τους φοιτητές που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη της πρυτανείας, αντιδρώντας στον νόμο-οδοστρωτήρα των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Η εισβολή της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή του πρύτανη του ΑΠΘ και στελέχους της ΝΔ Νίκου Παπαϊωάννου. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε ένα νέο όργιο βίας και καταστολής με άγριους ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και 31 συλλήψεις φοιτητών. Μάλιστα, μια φοιτήτρια λιποθύμησε, ενώ αρκετοί έχουν υποστεί τραυματισμούς. Το απόγευμα, φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζικά -παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας- μέχρι την ΓΑΔΘ απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων φοιτητών ενώ μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις (Ιωάννινα, Πάτρα κ.α.).

Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά έχει σαν στόχο την καταστολή των αγώνων των φοιτητών και την διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Αυτή είναι η «πνοή δημοκρατίας» που οραματίζεται ο Μητσοτάκης: Ένα πανεπιστήμιο-φυλακή με τους φοιτητές φιμωμένους και τρομοκρατημένους, ενώ όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι και να διαμαρτυρηθεί θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τα γκλοπ των ΜΑΤ πειθαρχικές διώξεις, βαριές κατηγορίες και εξοντωτικά πρόστιμα.

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών καταγγέλλει την βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΑΠΘ και τις συλλήψεις των 31 φοιτητών και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση τους. Γνωρίζει άλλωστε από πρώτο χέρι την βία των κατασταλτικών μηχανισμών από τις 17 Νοέμβρη. Μόνο με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και στο καθεστώς φίμωσης και αστυνομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει. Με αυτοοργάνωση και μαχητικά μέσα πάλης να παλέψουμε ενάντια στις χουντοαπαγορεύσεις και κρατική καταστολή.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

 ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΩΝ


• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 31 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

• ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ 

• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ