Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΨΑΧΝΕ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ!

 


Στις 17/02, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στην Κρήτη, σε έναν 72χρονο άστεγο που είχε βρει καταφύγιο στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου, επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ επειδή, όπως είπαν οι αστυνομικοί «δεν έφερε έγκυρη βεβαίωση μετακίνησης». Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ανάλγητης συμπεριφοράς από πλευράς της αστυνομίας η οποία δε διστάζει να επιβάλλει πρόστιμα ακόμα και σε άστεγους ανθρώπους επειδή ψάχνουν μέρος να ζεσταθούν. Μάλιστα ο ηλικιωμένος είναι γνωστός στις αρχές του Δήμου καθώς συμμετέχει σε προγράμματα βοήθειας.

Η ανίκανη κυβέρνηση της ΝΔ δεν δείχνει κανένα έλεος. Αφού αδιαφόρησε και δεν μερίμνησε καθόλου για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προβλεπόμενη από τους μετεωρολόγους κακοκαιρία (με τραγικό αποτέλεσμα 3 νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα και νερό), επιτίθεται και καταστέλλει –επιδεικνύοντας μάλιστα υπερβάλλοντα ζήλο- ακόμα και τους ανθρώπους που αυτή έστειλε στο δρόμο παίρνοντας τα σπίτια τους. Η αποτυχία διαχείρισης της κακοκαιρίας «Μήδεια» και η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού δείχνουν ότι η κυβέρνηση αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους και τους φτωχούς, τους καταδικάζει, με την καταστολή και τα εξοντωτικά πρόστιμα, ακόμα και στο θάνατο!

Για τους «άριστους» του Μητσοτάκη, φαίνεται ότι ο ιδιώτης επιχειρηματίας όσο πιο «μεγάλος» είναι, τόσο τυγχάνει πιο ευνοϊκής μεταχείρισης. Αντίθετα ο φτωχός, ο άστεγος ή ο φοιτητής που αγωνίζεσαι για δημόσια και δωρεάν παιδεία θα βρεθεί αντιμέτωπος με την βία, τις συλλήψεις και τα πρόστιμα των πραιτοριανών του «σερίφη» Χρυσοχοΐδη.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών καταγγέλλει την επιβολή εξοντωτικού προστίμου στον ηλικιωμένο άστεγο. Στην προσπάθειά της να παγιώσει ένα κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει το ελεύθερο στους μηχανισμούς καταστολής να δρουν ανενόχλητοι ώστε να φιμώσουν ολόκληρη την κοινωνία. Να μην τους περάσει!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΓΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

● ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ