Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ «ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΞΥΛΟ


ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν έγκαιρα για τον έλευση της κακοκαιρίας «Μήδεια», το «επιτελικό» κράτος του Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αδιαφόρησε και δεν προετοιμάστηκε, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει και με την διαχείριση της πανδημίας, αφού πρώτα δεν έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για την συντήρηση κι ενίσχυση των υποδομών της χώρας. Άλλωστε είναι πλέον γνωστό ότι λεφτά υπάρχουν κυρίως για την αστυνομία και στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Τις παταγώδεις αποτυχίες του «επιτελικού» κράτους του Μητσοτάκη τις πληρώνουν, φυσικά, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα:

Τρεις νεκροί, οι δύο εκ των οποίων λόγω διακοπής ρεύματος, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και υποστηρίζονταν από συσκευή οξυγόνου.

Διακοπές ρεύματος και νερού σε δεκάδες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 48 ώρες. Οι ελάχιστοι -συγκριτικά με τις ανάγκες εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ- δουλεύουν νυχθημερόν για την αποκατάσταση του ρεύματος και σαν να μην έφτανε αυτό, διάφοροι γαλάζιοι «δήμαρχοι/περιφερειάρχες» και η κυβέρνηση τους κατηγορούν για ολιγωρία. O Περιφερειάρχης Πατούλης με περίσσιο θράσος κατηγόρησε ότι «τα συνεργεία κάθονταν αραγμένα» και δεν έκαναν τίποτα. Φυσικά ούτε λέξη δεν ανέφερε για τα γενικών διευθυντών- golden boys, οι οποίοι σύμφωνα με τον νόμο Χατζηδάκη θα έχουν ετήσιες μεικτές αποδοχές 100.000 ευρώ! Ούτε βέβαια είπαν για τις ιδιωτικοποιήσεις (Εθνική Οδός, τώρα ΔΕΔΔΗΕ κ.α.) με ευθύνη της ΝΔ και όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Πάγωμα του προγράμματος εμβολιασμών και των προγραμματισμένων ραντεβού στα νοσοκομεία. Πολλοί ηλικιωμένοι δεν είχαν πρόσβαση στα κέντρα εμβολιασμού κι έτσι ακυρώθηκε το ραντεβού τους για τη χορήγηση του εμβολίου.

Τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία. Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα δεν εκτελούν δρομολόγια και δεκάδες περιοχές είναι αποκλεισμένες - με εξαίρεση φυσικά το Κολωνάκι, όπου έσπευσε εκχιονιστικό που δανείστηκε ο Μπακογιάννης από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας. Όπου για μία ακόμη φορά ο «ανέμελος» Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία και απόλαυσε το καφεδάκι του…


Προληπτικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού. Το κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε από το άνοιξε – κλείσε ήταν ευθύνη του υπουργού καταστολής Χρυσοχοΐδη. Στην πραγματικότητα, αυτή η απόφαση πάρθηκε για να γλιτώσει ο ιδιώτης διαχειριστής της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας με πρόστιμο ύψους έως και 1εκ. ευρώ. Με βάση τον νόμο 4663/20 που ψηφίστηκε πριν ένα χρόνο, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 - 1.000.000 ευρώ, στην εταιρεία που διαχειρίζεται το οδικό δίκτυο, εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων. Όμως, επί διακυβέρνησης ΝΔ δεν συντρέχει τέτοιος κίνδυνος για τους ιδιώτες. Ο Χρυσοχοΐδης προνοεί πριν από αυτούς, για αυτούς. 

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τα κορονο-πρόστιμα και τις διώξεις που συνεχίζουν να επικρέμονται σε όσους αμφισβήτησαν τις χουντοαπαγορεύσεις στις 17/11, 26/11, 6/12 κ.α.


Ενώ χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς θέρμανση,  ρεύμα και νερό, ο Μητσοτάκης σχεδιάζει την έναρξη των πλειστηριασμών από την 1η Ιουνίου! Δεν φτάνει που η κυβέρνηση  ξυλοφορτώνει, συλλαμβάνει και επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα στους εργαζόμενους και την νεολαία, τώρα θέλει να πάρει ακόμα τα σπίτια τους! Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιο είναι το πρόγραμμά τους: Καμία κοινωνική παροχή, καμία ΜΕΘ, κανένα δικαίωμα- Μόνο αστυνομοκρατία και καταστολή.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ