Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

 


Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8/1 διεκδικώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ύστερα από τροπολογία του Χρυσοχοΐδη που απαγορεύει την κράτηση του σε αγροτικές φυλακές. Η κυβέρνηση εκδικητικά αντί να τον μεταφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού όπως όφειλε, τον έστειλε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Έχουν περάσει 40 μέρες από την έναρξη της απεργίας πείνας αλλά η κυβέρνηση, στην κυριολεξία των ωθεί στον θάνατο! Από τις 14/2 νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας με την κατάσταση της υγείας του να είναι εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω της ηλικίας του αλλά και προηγούμενων απεργιών πείνας που αναγκάστηκε να κάνει, καθώς η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη δεν του χορηγούσε τις νόμιμες άδειες του για 15 ολόκληρα χρόνια. 

Από την στιγμή που ο Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε την απεργία πείνας, κυβέρνηση, κανάλια και αστυνομία έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ λασπολογίας και κατασυκοφάντησης ενώ οι πραιτοριανοί των Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη καταστέλλουν με μανία της συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ του.

 Η αναλγησία της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ενώ στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα αρνείται να εφαρμόσει ακόμα και τους δικούς της νόμους, ο καταδικασμένος σε 6 χρόνια κάθειρξη ως μέλος της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, Ν. Παπαβασιλείου, απελευθερώθηκε μόλις 4 μήνες μετά τη φυλάκιση του! Η εκδικητική δίωξη του Δ. Κουφοντίνα, που απειλεί τη ζωή του είναι άλλη μια απόδειξη του ταξικού μίσους της κυβέρνησης, η οποία λυσσασμένα επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των νέων, των εργαζομένων και των φτωχών. Με όργια καταστολής, συλλήψεις και εξοντωτικά πρόστιμα, η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει και να τιμωρήσει όποιον αντιστέκεται στην αντεργατική, αντιεκπαιδευτική και αντιδημοκρατική της πολιτική. Δε θα της περάσει!

Ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα είναι δίκαιος και μας αφορά όλους. Η πάλη για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων συνδέεται άμεσα με την πάλη ενάντια στην αστυνομοκρατία, την κρατική καταστολή και το κράτος έκτακτης ανάγκης.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



•ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ
•ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
•ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ