Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ




Βίντεο από τη συγκέντρωση στην Εφορία την Τρίτη 21/09


Το κείμενο που μοιράστηκε στη συγκέντρωση:

Μετά το κρεσέντο καταστολής και βίας που εξελίχθηκε στα Ιωάννινα, στην διαδήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, η αστυνομία επέβαλε ανυπόστατες και βαρύτατες κατηγορίες σε 23 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και 900 ευρώ πρόστιμο στον καθένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, βεβαιώνοντας στις 29/12 τα πρόστιμα αυτά, αδίκως και παρανόμως στην εφορία. Σαν μαυραγορίτες εκβίασαν φοιτητές, στην πλειοψηφία εστιακούς, δηλαδή στα πιο πληττόμενα και φτωχά στρώματα της κοινωνίας, να πληρώσουν ποσά συνολικά στο ύψος των 20.700 ευρώ, σε διάστημα ενός μήνα, μετά τον οποίον το ποσό ξεκίνησε να προσαυξάνεται! 

Τα πρόστιμα αποτελούν ένα όπλο της κυβέρνησης για να πειθαρχήσει, να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τον ελληνικό λαό. Ειδικά μέσα στην πανδημία, χρησιμοποιήθηκαν σαν απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής, των διώξεων και των βασανισμών αγωνιστών. Κατά την διάρκεια της πανδημίας, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους μεγαλύτερου των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Για τους 23 διωκόμενους φοιτητές συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 900 ευρώ –αντί 300–, που αποτελούν τριπλασιασμό του προστίμου(!) Είναι μια προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης και ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη στόχευση και μίσος ενάντια στα πιο μαχητικά κομμάτια του κινήματος. Η πλειοψηφία όσων έχουν χρεωθεί τους τελευταίους μήνες με δυσβάσταχτα «κορωνο»-πρόστιμα, ανήκουν στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα που ήδη βιώνουν την κόλαση της ανεργίας και της ανέχειας, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης των «αρίστων» και των αντεργατικών πολιτικών τους, με 9 στους 10 να μην μπορούν να αποπληρώσουν το πρόστιμο.

Η βεβαίωση διοικητικών προστίμων στην εφορία είναι η βάρβαρη μετάφραση της «ατομικής ευθύνης», του «οι νέοι μεταδίδουν τον ιό», «οι ηλικιωμένοι δεν προσέχουν», «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» κτλ. Αποτελεί ακόμα, απαραίτητο συμπλήρωμα του δόγματος «νόμος και τάξη», μέσω της ενίσχυσης του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και έναν απαραίτητο όρο για να μπορέσουν να εφαρμόσουν την γεμάτη μίσος μνημονιακή πολιτική τους ενάντια στην νεολαία, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ένα «νέο ιδιώνυμο» απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί τα αυτονόητα: Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ενίσχυση του ΕΣΥ, εργατικά δικαιώματα, πραγματική ενίσχυση και προστασία των εργαζομένων. Η ίδια διαχείριση προφανώς, δεν ισχύει για το κεφάλαιο, τους καναλάρχες και την οικονομική ελίτ, οι οποίοι από την αρχή της πανδημίας απολαμβάνουν ένα πλαίσιο πλήρης ασυδοσίας και ενισχύσεων: τους χαρίζονται απλόχερα δισεκατομμύρια, δεν ελέγχεται η τήρηση των μέτρων στους χώρους εργασίας, ενώ σε αυτούς διαγράφονται διοικητικά πρόστιμα και χρέη.

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν θα πληρώσουμε ούτε ευρώ γιατί τολμήσαμε να αντισταθούμε ενάντια στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, γιατί τολμήσαμε να μιλήσουμε για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει για όσα έχει κάνει και όχι όσοι της υπενθυμίζουν τις ευθύνες της. Η διαγραφή των προστίμων, όπως και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, έγκειται αποκλειστικά στην κινητοποίηση και την οργάνωση της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μόνο με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, με ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, μπορούμε να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. 


Άμεση διαγραφή των προστίμων – Να διαγραφούν τα παράνομα χρέη από την εφορία. 

• Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους 23 διωκόμενους φοιτητές. 

• Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης της αστυνόμευσης και της καταστολής.


Κατάθεση χρημάτων για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των 23 διωκόμενων: 

ΕΘΝΙΚΗ: GR5101103590000035929627723 

Δικαιούχος: FoititikosSyllogosPanepistimiakonKatoikionIoanninon 

Swift (bic): ETHNGRAA 

Ακόμη και 1€ είναι σημαντικό!