Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΦΙΑΣΚΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΣΩΘΟΥΝ» ΤΑ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ

 


Καθώς το καλοκαίρι του ολέθρου φτάνει προς το τέλος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει σε μια θλιβερή προσπάθεια «ξεσκαρταρίσματος». Ο νέος ανασχηματισμός, αν και δεν περιλαμβάνει τεράστιες αλλαγές, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της κρίσης και της ανικανότητας της ΝΔ.  Εξ’ αρχής ξεκίνησε ως φιάσκο, καθώς η ανακοίνωση του αναβαλλόταν συνεχώς και πολλά από τα στελέχη της κυβέρνησης αρνούνταν να αναλάβουν τις θέσεις που τους προτείνονταν. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να αναζητήσουν υπουργούς ακόμα και μέσα στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά και εκεί έπεσαν θύματα εξευτελισμού και απόρριψης.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έγιναν αφορούν κυρίως Υπουργεία που είχαν «ξεγυμνωθεί» λόγω εγκληματικής διαχείρισης. Το πρωτοπαλίκαρο της ΝΔ, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αφού έκαψε τη μισή χώρα και αφού προσπάθησε να «νικήσει» την πανδημία με ΜΑΤ και ξύλο, εξορίζεται από τη θέση του «Υπουργού Προστασίας του Πολίτη», ενώ τη θέση του παίρνει ο Τ. Θεοδωρικάκος. Παρόμοια κατάληξη είχε και ο Β. Κικίλιας, ο οποίος μετά την «εκπληκτική» διαχείριση της πανδημίας, πάει να μεταδώσει το ταλέντο του στο Υπουργείο Τουρισμού, δίνοντας τη σκυτάλη στον ακροδεξιό Θ. Πλεύρη.

Αυτές οι αλλαγές δεν εμπεριέχουν καμία διάθεση παραδοχής εγκλημάτων. Αντίθετα, αναδεικνύουν το βάθεμα της πολιτικής κρίσης και τα αδιέξοδα στα οποία έχει πέσει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εκπροσωπείται από ορκισμένους ακροδεξιούς (Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης), ακραίους νεοφιλελεύθερους και πάνω από όλα να προωθεί τα πιο αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα στελέχη της. Μπορεί το «καλό παιδί της CIA» Μ. Χρυσοχοΐδης να απομακρύνθηκε από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση κάνει στροφή 180 μοιρών στο ζήτημα της καταστολής. Όσο υπάρχει κρίση, η καταστολή θα συνεχίσει να αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμα για την εφαρμογή των πιο αντιδραστικών μέτρων. 

Ωστόσο, οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων το προηγούμενο διάστημα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποδυνάμωση της κυβέρνησης. Μετά τις απανωτές και ξεδιάντροπες επιθέσεις, φαίνεται να χάνουν σημαντικό λαϊκό έρεισμα και να ψάχνουν τη λύση μέσα σε φαιδρούς ανασχηματισμούς. Δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν και καμία αλλαγή δεν τους σώζει! 

Η εγκληματική πολιτική και ο βοναπαρτισμός της κυβέρνησης ΝΔ θα σταματήσουν μόνο με τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας. Ταυτόχρονα με την πάλη για την ανατροπή των α(χ)ρίστων, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Πρέπει να οργανωθούμε για να τους διώξουμε μια και καλή!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ