Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ – ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


Φέτος συμπληρώνονται 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από μέλη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, το ναζιστικό τάγμα εφόδου με αρχηγό τον Ρουπακιά, μαχαίρωσε τον Παύλο στην Αμφιάλη,  «τιμωρώντας» τον για τα αντιφασιστικά και αντιπολεμικά τραγούδια που έγραφε. Η δολοφονία προκάλεσε άμεσα την οργή του κόσμου και σύντομα οργανώθηκαν μεγαλειώδεις αντιφασιστικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η Χρυσή Αυγή, μπορεί να προκάλεσε μίσος και οργή σε νέους και εργαζόμενους, όμως για 7 ολόκληρα χρόνια είχε δίπλα της ολόκληρους κρατικούς μηχανισμούς και κυβερνήσεις να την καλύπτουν. Η ίδια η πίεση του κόσμου στρίμωξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο να προχωρήσει (με αργές κινήσεις) στη σύλληψη των ναζί δολοφόνων και οι 50.000 συγκεντρωμένοι διαδηλωτές έξω από το Εφετείο στις 07/10/2021 καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την κατάληξη της δίκης, παρά τη βάρβαρη καταστολή που δέχτηκαν με αύρες και χημικά.

Μπορεί τα ηγετικά μέλη της συμμορίας να καταδικάστηκαν σε φυλάκιση και η οργάνωση να διαλύθηκε, αλλά τα δεσμά που ενώνουν τους μνημονιακούς με τους φασίστες δεν έσπασαν ποτέ. Η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δίκη έχει προχωρήσει σε 2 αποφυλακίσεις, έχει επιτρέψει στο «πρωτοπαλίκαρο» της οργάνωσης Η. Κασιδιάρη να έχει διαδικτυακή εκπομπή μέσα από τη φυλακή για να προπαγανδίζει το νέο του κόμμα, ενώ πρόσφατα ικανοποίησε το αίτημα του αρχιφασίστα Λαγού (που τον άφηναν ατιμώρητο τόσους μήνες), να μιλήσει στην Ευρωβουλή από τη φυλακή.  (!) 

Ο βασικός εχθρός των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων παραμένουν όλοι αυτοί που γεννάνε τέτοια φασιστικά μορφώματα. Όλοι αυτοί που προσπαθούν εμμονικά να τσακίσουν όλα μας τα δημοκρατικά δικαιώματα, που ιδιωτικοποιούν την Υγεία, την Παιδεία, γεννάνε τη φτώχεια, την ανεργία και τους πολέμους. Πρέπει να μπει ένα φρένο στην κυβέρνηση της ΝΔ όπου μετά από δύο χρόνια εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, με καταστολή, εξοντωτικά πρόστιμα, αντεργατικούς και αντι εκπαιδευτικούς νόμους συνεχίζει να βάζει φωτιά στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. 

Στον δρόμο με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας, όμως αρνούμαστε να έχουμε άλλους! Νέοι και νέες, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και άνεργοι, σήμερα αλλά και κάθε μέρα να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

● ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΔΙΑΣ 

● ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ