Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ 60ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΤΙΣ 10/2 – ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 


Άλλη μια μαρτυρία έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των περιστατικών αστυνομικής βίας και ακραίας καταστολής των τελευταίων μηνών. Στις 10/2, ΜΑΤατζήδες ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν έναν 60χρονο (Θ.Γ.) που διαμαρτυρήθηκε για τις βιαιότητες των αστυνομικών απέναντι σε φοιτητές που διαδήλωναν ενάντια στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε, ο ίδιος ήταν περαστικός από το σημείο. Τα ΜΑΤ με τη βία τον συνέλαβαν και τον κράτησαν στη ΓΑΔΑ για πάνω από 30 ώρες ενώ άργησαν πολύ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο - παρά τα σοβαρά τραύματά του και το γεγονός ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Οι αστυνομικοί απευθύνονταν στον 60χρονο με χυδαίες ύβρεις πεζοδρομίου («εμείς τους γαμάμε τους αριστερούς») και εξευτελιστικές ειρωνείες («Ακόμα δε σε διασωλήνωσαν;»)!

Τόσο για τον ηλικιωμένο όσο και για τους υπόλοιπους συλληφθέντες στις 10/2, η ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε εντελώς παράνομα να εκδιώξει τους δικηγόρους και τους συγγενείς των διωκόμενων, φτάνοντας στο σημείο να επιτεθεί εντελώς αναίτια σε συγκεντρωμένους αλληλέγγυους που βρίσκονταν έξω από τη ΓΑΔΑ και τα δικαστήρια (βλέπε εδώ). Όλες οι μαρτυρίες των συλληφθέντων αποδεικνύουν το ανεκδιήγητο μένος της αστυνομίας και τις κακουχίες που αναγκάστηκαν να περάσουν κατά την κράτηση τους. Η αστυνομία δεν τήρησε απολύτως κανένα μέτρο προστασίας για την πανδημία ενώ όποιος διαμαρτυρόταν τον περίμενε ακόμα περισσότερο ξύλο και τρομοκρατία.

Το παραπάνω περιστατικό είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίον η κυβέρνηση ΝΔ αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και όσους αγωνίζονται για τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά τους  6152  και την πανδημία να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την εγκληματική πολιτική της με καταστολή, συλλήψεις, πρόστιμα και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Ως εδώ! Με τους αγώνες μας να δώσουμε ένα τέλος στην κρατική καταστολή, τις χουντοαπαγορεύσεις, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς. Η τρομοκρατία που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα περάσει.


 Αγώνας για Ψωμί- Υγεία- Παιδεία- Ελευθερία

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


• ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

• ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

• ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ