Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Δεν μπορούν οι θαυμαστές του Τραμπ στην Ελλάδα να κάνουν μαθήματα «δημοκρατίας» ούτε να λοιδορούν το κίνημα των αγανακτισμένων

 


«Συγκλονισμένο» δηλώνει μέρος του εγχώριου πολιτικού προσωπικού των «αρίστων» για τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον. Οι «ΝΔ-Δημοκράτες» και τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, πέφτουν από τα σύννεφα με την εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του Τραμπ και άλλων ακροδεξιών ή και φασιστικών «μπουμπουκιών». Τόλμησαν μάλιστα κάποιοι από αυτούς να τους συγκρίνουν με τους αγανακτισμένους του 2011 για να λοιδορήσουν και πάλι το μεγάλο κίνημα που είχε ξεσπάσει προ δεκαετίας στην Ελλάδα ενάντια στον οδοστρωτήρα των μνημονίων που οι ίδιοι ψήφισαν. Είναι γνωστές οι λαθροχειρίες όλων των δήθεν υπερασπιστών της δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που ξηλώνουν το κοινωνικό κράτος, που έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια μνημόνια, να βρίζουν όλους αυτούς που αντιδρούν στην φτωχοποίηση των ζωών τους και που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Δεν έδειξε και δεν δείχνει κανένας τους όμως την ίδια ευαισθησία, όταν η ίδια «δημοκρατία» δολοφονεί σωρηδόν αμερικάνους πολίτες, ιδιαίτερα τους φτωχούς ή όταν η ίδια «δημοκρατία» επιχειρεί πραξικοπήματα ανά τον κόσμο ή βομβαρδίζει ολόκληρες χώρες. 

 

Αλίμονο όμως, ας μην πάμε τόσο μακριά. Οι «συγκλονισμένοι» όψιμοι «δημοκράτες» πολιτικοί μας την ίδια στιγμή που μιλούν για δημοκρατία και καταδικάζουν τη βία, οργανώνουν ή δικαιολογούν τις εν Ελλάδι χουντικού τύπου απαγορεύσεις συναθροίσεων, τις εν Ελλάδι εισβολές στις εστίες φοιτητών, τα πογκρόμ αστυνομικής καταστολής ενάντια σε όποιον αμφισβητεί την πολιτική τους, τις συλλήψεις στο σωρό, τις διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες, τους ξυλοδαρμούς κλπ. Αλλά επειδή τους αρέσουν οι συγκρίσεις ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και εμείς, όσο μπορούμε, φρεσκάροντας τη μνήμη μας.


ΠΡΟΣΟΧΗ – Ακολουθούν μερικές από τις «δημοκρατικές» δηλώσεις «αρίστων» πριν τις 6/1 και μετά – ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΘΥΝΗ»:


ΠΡΙΝ την επίθεση στο Καπιτώλιο:

• Μητσοτάκης Ιανουάριος 2020: «Παρακολουθούμε στενά την τραγωδία στη Βενεζουέλα, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει πλήρως τον δικό σας και θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί αυτό είναι ο λαός της Βενεζουέλας να μπορεί να εκφράζει τη βούλησή του δημοκρατικά. Γι’ αυτό ακριβώς σας αναγνωρίσαμε, έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας για το συμβαίνει υπό το ισχύον καθεστώς, το έχουν κάνει και άλλες χώρες. Είναι κρίμα, είναι μία τραγωδία αυτό που συμβαίνει. Μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξή μας, το ίδιο και ο λαός σας. Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και πιστεύουμε ότι οι λαοί πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Είναι στον πυρήνα των αξιών που υποστηρίζουμε.» Στήριξη Μητσοτάκη στο Πραξικόπημα Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα που έγινε σε πλήρη συνεργασία με τον Τραμπ και για το συμφέρον του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, το 2020.

• Άδωνις Γεωργιάδης 2016: «Είναι βέβαιο πως αν ψήφιζα στις ΗΠΑ θα ψήφιζα Τραμπ και με τα δύο χέρια. Χωρίς συζήτηση.»

• και Άδωνις Γεωργιάδης 2020: «Είναι Φανταστικός!» χαρακτηρισμός για τον Τραμπ μετά από επίσκεψή στην Ουάσιγκτον


ΜΕΤΑ την επίθεση στο Καπιτώλιο:

• Άδωνις Γεωργιάδης 2021: «Η μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη είναι η Αμερική. Οι ρίζες της δημοκρατίας είναι πολύ μεγάλες. Σεβόμαστε τις ΗΠΑ. Είναι σύμμαχος χώρα. Βοήθησαν την Ελλάδα από το 1821 έως σήμερα. Χρειαζόμαστε μια Αμερική που να λειτουργεί. Η Αμερική θα τα καταφέρει. Για το καλό όλου του πλανήτη η Αμερική πρέπει να είναι σταθερή και ισχυρή».

Κυριάκος Μητσοτάκης 2021: «Εξαιρετικά τραυματικά από τη βία και φρικτά γεγονότα σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον. Η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική, με βαθιές ρίζες και θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση».  Ο Μητσοτάκης ηθελημένα ξεχνά το κρεσέντο καταστολής από την αρχή της θητείας της κυβέρνησής του, μέσω του υπουργού Καταστολής του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την άνευ όρων και ορίων βία που ασκούν οι πραιτοριανοί του. 


Προς αποκατάσταση της ιστορίας αλλά και της λογικής ακολουθεί  φωτογραφικό υλικό:

Φωτογραφία, από έναν επίδοξο πραξικοπηματία με έναν «δημοκρατικό» πρωθυπουργό σε στιγμές «ανέμελες», όταν ο Γκουαϊδό εξέφραζε σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό τη «δημοκρατική βούληση του βενεζουελάνικου λαού» από το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός. Ποιος στήριζε τότε ολόψυχα τον Γκουαιδό; Mα φυσικά ο Τραμπ!


Στο βίντεο παρακάτω μία ακόμη σύγκριση για το πώς στις ΗΠΑ υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με τα πιστεύω του κάθε διαδηλωτή. Αλλά και στην Ελλάδα το ίδιο συμβαίνει. Στο πολυτεχνείο και στις 6 Δεκέμβρη η κυβέρνηση ΝΔ στέλνει χιλιάδες αστυνομικούς να διαλύσουν οποιαδήποτε ομάδα κάτω από 4 άτομα, ακόμα και να συλλάβουν ή να κόψουν πρόστιμο σε όσους πήγαν να αφήσουν ένα λουλούδι. Δεν συνέβη το ίδιο στις 6/1 π.χ. όταν είχαμε συναθροίσεις δεκάδων ατόμων σε εσωτερικούς χώρους (εκκλησίες) και σε εξωτερικούς χώρους. Τότε δεν υπήρξε καμία καταστολή και καμία απαγόρευση. Η καταστολή λοιπόν και η στοχοποίηση αφορά μόνο όσους διαφωνούν με τα μέτρα της κυβέρνησης και προσπαθούν να διαμαρτυρηθούν.




Θέλει ο εθνικιστής να κρυφτεί και η στολή δεν τον αφήνει..



Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ σύμφωνα με τις δηλώσεις των όψιμων «αρίστων» δημοκρατών μας, ήταν καλός όταν στήριζε πραξικοπηματίες και όταν κατέστειλε το κίνημα ενάντια στην αστυνομική βία; Κάποιοι μάλιστα τότε αναπαρήγαγαν αυτούσια σχόλια από τον λογαριασμό του Τραμπ στο twitter. 

Έκδηλα γοητευμένη και εμπνευσμένη από τον τραμπισμό, η χουντική κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να διαχειρίζεται εγκληματικά την πανδημία καταστέλλοντας όσους διαμαρτύρονται ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της. Έχει το θράσος να «καταδικάζει τη βία» και να εμφανίζεται σαν «υπέρμαχος της δημοκρατίας» ενώ την ίδια στιγμή επιτίθεται με λύσσα, ανοίγει κεφάλια, συλλαμβάνει και επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα.


Ας απολαύσουμε στιγμιότυπα– πάλι με δική σας «ατομική ευθύνη»– από το όχι και τόσο δημοκρατικό καθεστώς που οικοδομεί η ΝΔ:  17/11/20 Αθήνα


17/11/2020 Αθήνα



17/11/2020 Ιωάννινα


17/11/2020 Ιωάννινα


6/12/2020 Αθήνα