Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Η εμπλοκή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ερυθρά Θάλασσα δολοφονεί

 

Στις 12 Ιουνίου το πλοίο «TUTOR» δέχθηκε διπλή επίθεση από αέρα και θάλασσα, 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Hudaydah της Υεμένης. To πλοίο ανήκει στην ελληνική εταιρία Livenza Shipping Inc. Από τις επιθέσεις το μηχανοστάσιο υπέστη σοβαρή ζημία και δημιουργήθηκε ρήγμα, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων σε αυτό. Ο βομβαρδισμός πέρα από τη βύθιση του πλοίου, ήταν η αιτία για τον θάνατο ενός λιμενεργάτη. Σε συνδυασμό με αυτό η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ανακοίνωσε πως το πλοίο «TUTOR», ήτανε το 15ο πλοίο ελληνικών συμφερόντων που έχει γίνει στόχος επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι μεγαλύτεροι διεθνείς ναυτιλιακοί κολοσσοί έχουν εδώ και καιρό εγκαταλείψει τα δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας επιλέγοντας τη διαδρομή από το νότιο άκρο της Αφρικής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη μία στηρίζει τη γενοκτονία στη Παλαιστίνη στέλνοντας εξοπλισμό και φρεγάτες, ενώ παράλληλα αφήνει τους «φίλους» της εφοπλιστές ανεξέλεγκτους να στέλνουν τα πλοία τους μέσω της Ερυθράς βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές μόνο και μόνο για να μην αυξηθούν τα ναύλα και μειωθούν τα κέρδη τους.

Η Ελλάδα έχει πάρει μια από τις αντιδραστικότερες στάσεις στήριξης της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού, δηλώνοντας ανοιχτά τη διαθεσιμότητα της για τη στήριξη του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ στη περιοχή. Βάση αυτού, έστειλε την φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα για να περιφρουρεί τα ΝΑΤΟικά πλοία, αλλά και να επιτεθεί σε κάθε σύμμαχο της Παλαιστίνης, όπως τους Χούθι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πέρα από την ακραία φτωχοποίηση και τη κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι αποφασισμένη να μας πετάξει μέσα στη δίνη του πολέμου μόνο και μόνο για να μείνει πιστή στο ρόλο του τοποτηρητή που της έχουν αναθέσει οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Για να ενισχύσουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων θα πρέπει να χτυπήσουμε την δικιά μας κυβέρνηση ώστε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας – Ισραήλ και να διακοπεί κάθε συνεργασία με το ισραηλινό κράτος. Μόνο με μαχητικά μέσα πάλης σε χώρους δουλειάς, σχολές και γειτονιές μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή τη σφαγή.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ