Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ΟΗΕ μέχρι τα τέλη του 2023, 29 χώρες κηρύχτηκαν σε  κατάστασης έκτακτης ανάγκης 43 φορές, με αποτέλεσμα εκατομμύρια νεκρούς και εκτοπισμένους. Οι βίαιοι εκτοπισμοί, ως σοβαρή συνέπεια των πολέμων, ανάγκασαν 120 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τα δυο τελευταία χρόνια, αριθμός τριπλάσιος από το 2012 που αυξάνεται συνεχώς κατά 10 εκατ. ετησίως.

Μέσα σε 9 μήνες έχουν εκτοπιστεί 1,7 εκατομμύρια παλαιστίνιοι, δηλαδή το 75% του πληθυσμού, εξαιτίας της σφαγής του παλαιστινιακού λαού  που συνεχίζεται με την χερσαία εισβολή στην Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο των παλαιστινίων μετά την ισοπέδωση όλης της υπόλοιπης Γάζας από το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Σε αυτήν την αιματοβαμμένη λίστα εκτοπισμών, που αυξάνεται συνεχώς, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Συρία με 13,8 εκατ. εκτοπισμένους, ακολουθεί το Σουδάν με 11 εκατ. πρόσφυγες, η Ουκρανία με 3,7 εκατ., το Κονγκό, η Μιανμάρ και η λίστα συνεχίζεται.

Οι ατέρμονοι αυτοί πόλεμοι που διαλύουν εδώ και χρόνια αυτές τις χώρες οδηγούν εκατομμύρια πρόσφυγες στο να εγκαταλείπουν τα χώρες τους και πολλές φορές να «χάνονται» στη διαδρομή. Οι υπεύθυνοι είναι οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ/ΕΕ και όλων των φιλοδυτικών  συμμάχων  που βομβαρδίζουν, λεηλατούν και καταστρέφουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, κλείνουν τα σύνορα σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα και τους στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι οι ίδιοι που τάσσονται στο πλευρό του φασίστα Νετανιαχου στέλνοντας πακτωλούς χρημάτων και στρατιωτικούς εξοπλισμούς στο σιωνιστικό κράτος που έχει δολοφονήσει μέσα σε ένα χρόνο 40.000 παλαιστίνιους.

Το ίδιο μονοπάτι ακολουθεί και η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη που υποστηρίζει έκδηλα την γενοκτονία της Παλαιστίνης. Επιλεγεί να αποτελεί το πιο πιστό σκυλί του ΝΑΤΟ σε όλα αυτά τα μέτωπα και έχει μετατρέψει όλη την χώρα σε μια ατελείωτη νατοϊκή βάση από την οποία στέλνονται καθημερινά εξοπλισμοί. Την ίδια στιγμή ο λαός πλήττεται από την ακρίβεια την φτώχεια και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το αντιπολεμικό κίνημα σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Πρέπει να παλέψουμε μαζί με τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό και κάθε λαό που αγωνίζεται.  Η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμο πρέπει να αντιτάξουμε απέναντι στον όλεθρο του πολέμου την διεθνιστική αλληλεγγύη και τον κοινό αντιπολεμικό αγώνα των λαών. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε τέλος στους πολεμικούς σχεδιασμούς της κάθε φιλοπόλεμης κυβέρνησης και να επιβάλουμε τις δικές μας ανάγκες.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·         ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

·         ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ –ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

·         ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ