Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Τεράστιες διαδηλώσεις στην Αργεντινή ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Μιλέι

 


Η κυβέρνηση Μιλέι προχωράει στην ψήφιση ενός νόμου «Αρμαγεδώνα» που πηγαίνει την Αργεντινή έναν αιώνα πίσω. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιέχει ιδιωτικοποιήσεις, πετσόκομα κάθε δημόσιας δαπάνης και τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο αυτό μετά βίας πέρασε από τη Γερουσία (με μια ψήφο διαφορά) ενώ έξω από το κοινοβούλιο διεξάγονταν ένας πραγματικός πόλεμος ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που αντιτάσσονταν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση Μιλέι γελοιωδώς χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «τρομοκράτες» που επιχείρησαν «πραξικόπημα» για να δικαιολογήσει τις πλαστικές σφαίρες και τα δακρυγόνα που εκτόξευσε η αστυνομία απέναντι σε συνταξιούχους και δικαστικούς υπαλλήλους. Συνολικά έγιναν 35 συλλήψεις οι οποίες συνοδεύτηκαν με βαρύτατες κατηγορίες για να τρομοκρατήσουν τη κοινωνία. Στη πραγματικότητα το μόνο έγκλημα αυτών των ανθρώπων ήταν πως δε δέχτηκαν να μείνουν άπραγοι όσο αυτός ο νόμος απειλεί να ιδιωτικοποιήσει πάνω από 10 βασικούς τομείς της οικονομίας της Αργεντινής, να ελαστικοποιήσει και άλλο τις σχέσεις εργασίας, να εκτινάξει τη φοροληστεία σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των επιχειρήσεων κοκ.

Η κατάσταση στην Αργεντινή δεν διαφέρει πολύ από αυτή της Ελλάδας. Η κυβέρνηση του Μίλει όπως και του Μητσοτάκη είναι μια ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που με πρόταγμα την «επανεκκίνηση της οικονομίας» τσακίζουν τα κατώτερα στρώματα και καταστέλλουν όποιον αντιδράει. Βέβαια τα ποσοστά του Μητσοτάκη του επιτρέπουν και του επιβάλλουν ταυτόχρονα να κρατάει μια πιο συγκρατημένη στάση από αυτή του Μίλει. Ιδίως μετά από το πρόσφατο φοιτητικό κίνημα που θύμισε στο Μητσοτάκη πως δεν μπορεί με την αλαζονεία του 41% (που στις ευρωεκλογές έγινε 28%) να προχωράει τις επιθέσεις του χωρίς σοβαρές αντιδράσεις.

Το τσάκισμα των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας της κοινωνίας φανερώνεται όλο και πιο έκδηλα πως είναι μονόδρομος για κάθε κυβέρνηση παγκοσμίως. Απέναντι σε αυτή τη λυσσαλέα επίθεση οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα οφείλουμε να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σύλλογο σωματείο και γειτονιά προκειμένου να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Για να μη ζήσουμε σαν δούλοι.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ