Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΒΟΝΑΠΑΡΤΙΣΜΟΥ

Με την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα φάνηκε ακόμα πιο έκδηλα ότι το καθεστώς που έχει δημιουργήσει είναι πλήρως απονομιμοποιημένο στα μάτια της κοινωνίας και πως και ο ίδιος το αντιλαμβάνεται. Πιο συγκεκριμένα τον προηγούμενο Σάββατο ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε ένα χωριό στα Ιωάννινα για μια εκδήλωση. Πριν την άφιξη του στάλθηκε εντολή με ακριβείς οδηγίες προετοιμασίας για την άφιξη του. Μέσα σε αυτές ήταν και ο έλεγχος των τροφίμων και των ποτών που θα κατανάλωνε, ένα ΕΚΑΒ να βρίσκεται σε ετοιμότητα με έναν γιατρό και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Ο «κύριος» Μητσοτάκης δηλαδή σαν ένας άλλος Βοναπάρτης απαίτησε να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς της πόλης μόνο και μόνο για τις λίγες ώρες που θα έμενε σε αυτή. Είναι ευδιάκριτο το πόσο ξεκομμένος είναι από την κοινωνία γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι το εκλογικό του ποσοστό του 41% και η εξουσία του πατάει πάνω σε νάρκες. Δεν μπορεί να κυβερνήσει πείθοντας την κοινωνία για αυτό χτίζει ένα μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης, ένα καθεστώς γεμάτο πραξικοπήματα, καταστολή, φτώχεια και ακρίβεια. Ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας στο οποίο η λαϊκή κυριαρχία έχει πάει περίπατο και ο Μητσοτάκης με την λοιπή ελίτ εφοπλιστών και άλλων αρπακτικών που έχει μαζέψει γύρω του πλουτίζουν φτωχοποιώντας την υπόλοιπη κοινωνία.

Δεν γίνεται να υπάρχει ένα μόνο ΕΚΑΒ για ολόκληρα νησιά με 15.000 κατοίκους. Δεν γίνεται οι θέσεις πυροσβεστών να καλύπτονται από φαντάρους που κάνουν τους δασοπυροσβέστες εθελοντικά. Ασθενείς να πεθαίνουν καθημερινά από τις ελλείψεις του ΕΣΥ, εργάτες να πεθαίνουν ανά λίγες μέρες σε εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες. Πάνω από το 50% της κοινωνίας να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς οι τιμές ακόμα και στα βασικά αγαθά είναι απλησίαστες και ο κ. Μητσοτάκης να ζητά να του δοκιμάσουν το φαγητό και να δεσμεύει ένα πυροσβεστικό και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μόνο για αυτόν. Γιατί φοβάται τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης;

Ως εδώ. Δεν μπορούμε άλλο να επιτρέπουμε στην ελίτ του Μητσοτάκη να πλουτίζει πάνω στις πλάτες μας. Πρέπει να οργανώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα μέσα από τις δομές αυτοργάνωσης μας και με μαχητικά μέσα πάλης. Με αιτήματα που να ενώνουν όλη την κοινωνία να ανατρέψουμε αυτή τη δολοφονική νεοφιλελεύθερη πολιτική.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ