Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΘΑΣΟΣ: ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

  Η όλο και χειρότερη κατάσταση του ΕΣΥ επαληθεύεται συνεχώς από περιστατικά ασθενών που πεθαίνουν λόγω της έλλειψης φαρμάκων, το νομοσχέδιο με τα χαράτσια σε βασικές δομές του ΕΣΥ που ανακοινώσε ο Άδωνις  και το στοίβαγμα ασθενών στους διάδρομους των νοσοκομείων. Ακόμα ένα δείγμα της πλήρους υποστελέχωσης της δημόσιας υγείας στη χώρα μας είναι η ύπαρξη (και φέτος) ενός μόνο ασθενοφόρου για όλο το νησί της Θάσου. Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου θα υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για να εξυπηρετεί τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες που είναι 5πλάσιοι από το μόνιμο πληθυσμό.

   Πιο συγκεκριμένα οι επανειλημμένες εκκλήσεις των διασωστών δεν εισακουστήκαν. Η μονή σανίδα σωτηρίας τους είναι το κατά ποσό φιλάνθρωποι θα είναι οι διασώστες άλλων περιοχών της Ελλάδας για να απαντήσουν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του νησιού. Ένα από τα αποτελέσματα που μαρτυρούν την εγκληματική αυτή πρακτική είναι ο θάνατος μιας γυναικάς από ανακοπή περιμένοντας το ασθενοφόρο. Δεν γίνεται οι ζωές των κάτοικων να βασίζονται στη φιλανθρωπία.

Η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό (Σάμος, Λέσβος, Χίος) αλλά κομμάτι της μνημονιακής ,νεοφιλελεύθερης ,αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων (που νομιμοποιούν το φακελάκι), τα χαράτσια ακόμα και για την πιο απλή αιματολογική εξέταση οδηγούν την υγεία στα τάρταρα. Αν δεν πληρώσεις δεν περνάς ούτε από έξω από το νοσοκομείο. Έκδηλα πλέον η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδέψει με το ΕΣΥ ακολουθώντας την ίδια νεοφιλελεύθερη συνταγή που ακολούθησε (και συνεχίζει) και με όλες τις άλλες δημόσιες δομές: συνεχής υποβάθμιση, πετσόκομα χρηματοδότησης, υποστελέχωση και εν τέλει ξεπούλημα. Αφήνοντας τους ιδιώτες-αρπακτικά να παρασιτούν και να πλουτίζουν πάνω στις πλάτες μας.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας, να φοβόμαστε μήπως πεθάνουμε από ελλείψεις, πλημμύρες, φωτιές. Εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να οργανώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, να αντισταθούμε στις επιθέσεις των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων, να τους διώξουμε πριν μας εξοντώσουν!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

§  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

§  ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

§  ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ