Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Εγκληματικές αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Μητσοτάκη που έχουν ως βασικό γνώμονα τη κερδοσκοπία και την ενίσχυση μίας χούφτας επιχειρηματιών έναντι της ασφάλειας της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι 300.000.000 ευρώ που προορίζονταν για αντιπλημμυρικά έργα, θα μείνουν εκτός Ταμείου Ανάκαμψης ενώ ταυτόχρονα, έχουν δεσμευτεί από το ταμείο 200.000.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων από μία ελληνική εταιρεία τουρκικών συμφερόντων.

Με αυτό το τρόπο, μένουν εκτός χρηματοδότησης τα αντιπλημμυρικά έργα σε Κρήτη, Λέσβο, Κορινθία, Αμβρακία και Ωραιόκαστρο. Για μία ακόμη φορά θεωρούνται περιττά έξοδα τα χρήματα για τη προστασία της εργατικής τάξης, η οποία πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα «καλά κοστολογημένο πρόγραμμα» και στην ατομική ευθύνη. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν νέα θύματα όσο ο Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος θέτουν ως προτεραιότητα το θησαύρισμα των ασφαλιστικών εταιρειών και επιβάλλουν συνολικά το δίκιο του επιχειρηματία. Αυτό φάνηκε από τη συζήτηση για υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών μετά τις πλημμύρες αλλά και από το νόμο περί υποχρεωτικών έργων πυροπροστασίας σε κάθε σπίτι κοντά σε δασική περιοχή τα οποία έπρεπε άνθρωποι να πραγματοποιήσουν εντός λίγων εβδομάδων. Η κυβέρνηση αναγκάζει εργαζόμενους να πληρώνουν από το υστέρημα τους για τέτοια μέτρα, προσποιούμενη ότι νοιάζεται για την ασφάλεια μας, ενώ η ίδια δεν πραγματοποιεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Στη πραγματικότητα απλά για άλλη μια φορά σπρώχνει πελατεία στους ημέτερους ιδιώτες και στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Στο βωμό της «οικονομικής ανάπτυξης» αφήνουν τη κοινωνία να καταρρέει λόγω των ετοιμόρροπων υποδομών σε παιδεία, υγεία, μεταφορές κ.λπ. Αδιαφορούν για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και με αλαζονεία και θράσος προσπαθούν να διασφαλίσουν τα κέρδη μίας ελίτ χωρίς να παρέχουν τα στοιχειώδη στους εργαζομένους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της πολιτικής που μας καίει, μας πνίγει και μας δολοφονεί. Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε άλλο να κερδοφορούν στις πλάτες μας. Μέσα από έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας να απαιτήσουμε πραγματικές λύσεις για τις φυσικές καταστροφές, δηλαδή αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

• ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ

• ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

• ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ