Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΑ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Έπειτα από 7 μήνες γενοκτονικής επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, οι συνέπειες για τον Παλαιστινιακό λαό είναι ολέθριες, με 35.000 νεκρούς και το 72% να αποτελεί γυναικόπαιδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ΟΗΕ, οι καταστροφές στη Γάζα έχουν ξεπεράσει αυτές στην Ουκρανία - παρόλο που η έκταση του μετώπου της Ουκρανίας είναι μεγαλύτερο κατά 25 φορές! Από αυτά τα ερείπια 37 εκ. τόνων, υπολογίζεται ότι το 65% αποτελούσαν κατοικίες, ενώ θεωρητικά, η ανοικοδόμησή όλων των καταστροφών θα χρειαζόταν περίπου 80 χρόνια. Ταυτόχρονα, εγκυμονούν και άλλοι κίνδυνοι, όπως καρκινογόνος αμίαντος και βόμβες κάτω από τα ερείπια που δεν έχουν εκραγεί ακόμη.

Ως επακόλουθο αυτών των βιβλικών καταστροφών, ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα. Οι πρόσφατες προτάσεις εκεχειρίας για ανταλλαγή ομήρων και επιστροφή Παλαιστίνιων στο βόρειο τμήμα της Γάζας «έπιασαν πάτο» και ο μακελάρης Νετανιάχου έχει προχωρήσει σε εισβολή πλήρους κλίμακας στην πυκνοκατοικημένη Ράφα, με στόχο τον εκτοπισμό ή τον αφανισμό τους. Φαίνεται πως αν και αρκετά «στρυμωγμένος» από τις διεθνείς πιέσεις, ο Νετανιάχου είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει την επιχείρηση εθνοκάθαρσης της Παλαιστίνης.

Ο ηρωικός παλαιστινιακός αγώνας έχει πυροδοτήσει ένα παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα, με διαδηλώσεις και καταλήψεις πανεπιστημίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Είναι αξιοσημείωτο ότι μόνο στις ΗΠΑ έχουν γίνει πάνω από 2.800 συλλήψεις και παρόλη την καταστολή και προπαγάνδα των ΜΜΕ, το κίνημα φουντώνει και συνεχίζει και εκτός πανεπιστημίων. Η μαζική αυτή αντίδραση έχει βάλει ένα «φρένο» στην φιλοπόλεμη πολιτική του Biden που στηρίζει το σιωνιστικό Ισραήλ. Επηρεασμένο είναι και το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς, καθώς συναντά φωνές δυσαρέσκειας και στο εσωτερικό του.

Στο ίδιο μονοπάτι αλληλεγγύης πρέπει να βαδίσουμε και εμείς! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζει τη γενοκτονία στέλνοντας τη φρεγάτα “ΥΔΡΑ” στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και μετατρέποντας τις βάσεις σε πολεμικά ορμητήρια. Εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου την ίδια στιγμή που ο λαός πλήττεται από την ακρίβεια και τις ιδιωτικοποιήσεις. Εμπνευσμένοι από τις παγκόσμιες κινητοποιήσεις, πρέπει να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη αγώνων σε πανεπιστήμια και χώρους δουλειάς και να συγκρουστούμε με το καθεστώς της ΝΔ και την πολιτική της στήριξης του Ισραήλ.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ