Κυριακή 12 Μαΐου 2024

  ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 


Εδώ και δυο εβδομάδες σε δεκάδες πανεπιστήμια σε ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και άλλες χώρες πραγματοποιούνται μεγάλες διαδηλώσεις , καταλήψεις με τους φοιτητές να κατασκηνώνουν εντός των χώρων των ιδρυμάτων μέχρι να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα τους. Όλοι έχουν το ίδιο αίτημα, την απεμπλοκή της χώρας τους από την γενοκτονία που εδώ και 7 μήνες πραγματοποιείται στην λωρίδα της Gάζας, την κατάπαυση πυρός, καθώς και σταματημό της οποιασδήποτε συνεργασίας των πανεπιστημίων με εταιρείες που στηρίζουν το σιωνιστικό Ισραήλ (όπως εταιρείες παραγωγής όπλων) και τη συνεργασία ακαδημαϊκών προγραμμάτων με το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Οι φοιτητές στις κινητοποιήσεις τους ακούγονται να φωνάζουν συνθήματα όπως κάτω το σιωνιστικό Ισραήλ, λευτεριά στην Παλαιστίνη, παλαιστινιακό κράτος τώρα και να κρατούν παλαιστινιακές σημαίες και παλαιστινιακά μαντήλια. Το κέντρο των αγώνων καθώς και η σπίθα που ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις παγκοσμίως είναι η Νέα Υόρκη και τα: New York University, Columbia University καθώς και το γειτονικό Yale University, ενώ αργότερα κινητοποιήσεις έγιναν και σε Οξφόρδη, Κέμπριτζ, University of Amsterdam και δεκάδες άλλα ιδρύματα, με χιλιάδες φοιτητές και ακαδημαϊκούς να διαδηλώνουν υπέρ των παλαιστινίων.

Eίναι φανερό ότι η Αμερική ,κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, όπως και οι υπόλοιποι δυτικοί σύμμαχοι του, δεν μπορούν να δεχτούν τέτοιο πλήγμα στο εσωτερικό τους, θέλουν να έχουν, ή τουλάχιστον να δείχνουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο στο κράτος τους όταν καθορίζουν το μέλλον άλλων κρατών. Για αυτό εξαπολύουν αστυνομικές δυνάμεις σε όλα τα πανεπιστήμια, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες, οι συλλήψεις ανέρχονται σε 2500 με 3000 άτομα και οι φοιτητές αντιμετωπίζουν πλέον ποινικές διώξεις και δικαστήρια.

Συγκεκριμένα στο Columbia στην πρώτη εισβολή της αστυνομίας συνελήφθησαν 107 φοιτητές, όταν αυτό απέτυχε και είχε τα αντίστροφα αποτελέσματα με συσπείρωση ακόμα περισσότερων διαδηλωτών το κράτος απείλησε με την εμπλοκή της εθνοφρουράς (πράγμα όμως που δεν συνέβη) . Οι πρυτανείες των ιδρυμάτων (οι ίδιοι που κάλεσαν την αστυνομία στα πανεπιστήμια) έχουν προχωρήσει σε διαγραφές φοιτητών και σε ακραίες περιπτώσεις ζητούν την απέλαση τους από την χώρα.

Οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο παγκοσμίως και συνεχίζουν ανοδικά σε μαζικότητα και μαχητικότητα μέχρι και σήμερα. Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να υποστηρίξουμε τον αγώνα των παλαιστινίων είναι, με μαχητικά μέσα πάλης, καταλήψεις, διαδηλώσεις, να χτυπήσουμε κυβερνήσεις (όπως και την δικιά μας) που συνεργάζονται με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ να αποδυναμώσουμε συμμαχίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ για να σταματήσουμε εδώ και τώρα αυτή την γενοκτονία που πραγματοποιείτε στην Γάζα.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ