Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΧΩΡΑ

 

Για άλλη μια χρονιά η χώρα έχει ξεκινήσει να φλέγεται ανεξέλεγκτα. Από την Παρασκευή εξαπλώθηκαν πύρινα μέτωπα μεγάλης εμβέλειας στους νομούς Αργολίδας, Ηλείας και Αρκαδίας. Ενώ ακολούθησαν το Ρέθυμνο, η Λακωνία, o Ασπρόπυργος και πολλά άλλα. Καίγονται κατοικημένες περιοχές και άνθρωποι για άλλη μια φορά εκκενώνουν τα σπίτια τους αφήνοντάς πίσω όλο το βιός τους. Ήδη έχουμε τον πρώτο νεκρό, ένα 55χρονο στο Αλεποχώρι Ηλείας όπου εθελοντικά προσπαθούσε να σβήσει τη πυρκαγιά. Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν μια κυβέρνηση αποθεώνει τον «εθελοντισμό» για να μη δώσει δεκάρα σε πραγματικά μέτρα προστασίας, προσλήψεις προσωπικού και εξοπλισμό.

Οι εικόνες αυτές μας θυμίζουν έντονα τις περσυνές πυρκαγιές όπου συνολικά κάηκαν πάνω από 1 εκατ. στρέμματα γης και θρηνήσαμε τουλάχιστον 37 νεκρούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει με θράσος αμετανόητη αφού δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Αυτό διότι μένουν πιστοί στη πολιτική του ξεπουλήματος των πάντων. Εξάλλου πέρυσι ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωνε πως την προστασία των δασών θα έπρεπε να την αναλάβουν ιδιώτες καθώς αν μετατραπούν τα δάση σε πεδίο κερδοφορίας τότε οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα έχουν τα απαραίτητα κίνητρα να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Εν ολίγοις η κυβέρνηση μας δηλώνει πως ότι δεν αποφέρει κέρδος θα αφήνεται να καεί χωρίς να χαραμίζεται δεκάρα για οποιαδήποτε κοινωνική προστασία. Αυτά είναι τα «κοστολογημένα» προγράμματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως πριν από 2 χρόνια η δασοπροστασία ζητούσε 3 εκατ. ευρώ για να καλύψει βασικά μετρά προστασίας και εν τέλει έλαβε 1 εκατ. ευρώ. Αυτό δείχνουν τα διαχρονικά πλέον 3.600 οργανικά κενά της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ ταυτόχρονα γίνονται συνεχώς προσλήψεις στα σώματα καταστολής. Όπως αποδείχτηκε και πέρυσι όμως όταν στέλνεις ΜΑΤ για να σβήνουν φωτιές (όπως και γινόταν) καταλήγεις με τη μισή χώρα αποκαΐδια.

Αυτή η πολιτική είναι άκρως επικίνδυνη, δοκιμάζεται χρόνια και όσο προχωρά σκορπά κυριολεκτικά το θάνατο. Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Πρέπει σε κάθε σύλλογο, χώρο δουλειάς και γειτονιά να οργανώσουμε ένα μαζικό αγώνα διαρκείας ενάντια στο καθεστώς που μας καίει, μας πνίγει και μας δολοφονεί.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΆ ΜΕΤΡΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ