Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ: ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΑΣΘΕΝΗ

Την Δευτέρα 26 Αυγούστου την ώρα που μια γυναίκα εξεταζόταν σε προγραμματισμένο απογευματινό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας ξεκόλλησε κομμάτι της οροφής τραυματίζοντας την στο κεφάλι και στο χέρι. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο ιατρείο καθώς όλη η οροφή ήταν έτοιμη να καταρρεύσει και μην ξέροντας τι να κάνει ζήτησε το υπουργείο Υγείας να παρέμβει.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

«ΝΕΟ» ΕΣΥ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ

 

Τρομακτικές φαίνονται οι ελλείψεις στις νοσοκομειακές μονάδες, ιδιαίτερα μετά αυτή τη πολιτική «πλιάτσικου» που εφαρμόζει σταθερά η ΝΔ. Απόδειξη για αυτό, είναι το γεγονός πως ένας 69χρονος παραλίγο να πεθάνει στο νησί της Κω διότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για καρδιακό επεισόδιο αλλά επειδή δεν υπήρχε καρδιολόγος τον ανέλαβε γυναικολόγος. Σε ένα νησί με 40.000 μόνιμους κατοίκους, με πολλαπλάσιους τουρίστες εν μέσω τουριστικής περιόδου, δεν υπάρχει καρδιολόγος. Το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Τουρίστρια στην Ανάβρα δεν ήταν το ίδιο τυχερή αφού η έλλειψη οποιουδήποτε(!) γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο οδήγησε στο θάνατο της από καρδιακή προσβολή. Αυτό που είχε να πει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης: «Έπαθε ανακοπή Κυριακή, λογικό να μην υπάρχει γιατρός».

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΑΙΣΧΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Στις 20/08 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τις δημοτικές αρχές στην Πεντέλη, όπου ο Μητσοτάκης βγήκε με όλο το θράσος να πει ότι ο λόγος για τον οποίο οι φωτιές πήραν τέτοια έκταση ήταν επειδή 8 στα 10 σπίτια που έπαθαν ζημιές δεν είχαν κάνει δήλωση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

 

Το μπαράζ των πλειστηριασμών συνεχίζεται με αυξημένους ρυθμούς καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου επιστρέφουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με θύματα πάνω από 7.000 ελληνικές κατοικίες να βρίσκονται στο στόχαστρο. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έχουν αναρτηθεί 3.169 πλειστηριασμοί κατοικιών έως το τέλος τους χρόνου και συνολικά 7.827 ακίνητα.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ανεξέλεγκτες οι εστίες φωτιάς στην Αττική: 100.000 καμένα στρέμματα και εκατοντάδες σπίτια καμένα ακόμα και εντός αστικού ιστού

 

Την Κυριακή 11/8 ξεκίνησε εστία φωτιάς στην περιοχή Βαρνάβα της Αττικής. Η μακροχρόνια αδιαφορία για την ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πυροσβεστικής οδήγησε αυτή τη πυρκαγία 2 μέρες μετά όχι απλά να μην έχει περιοριστεί αλλά να έχει κάψει 100.000 στρέμματα φτάνοντας μέχρι και εντός του αστικού ιστού. Η φωτιά έχει φτάσει μέχρι τις περιοχές Πεντέλη, Χαλάνδρι και Βριλήσσια καίγοντας εκατοντάδες σπίτια και σπρώχνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην απόγνωση οι οποίοι προσπαθούν με λάστιχα και κουβάδες να σώσουν τα σπίτια τους.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΑΣΘ: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΕΜΠΗ

Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ ξεπουλάει σε ιδιώτες - αρπακτικά κι άλλο μέρος της δημόσιας περιουσίας για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότησή δημόσιων υπηρεσιών. Συγκεκριμμένα, ξεπουλάει τον ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) για μισό δις. ευρώ, σε ανάδοχο που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό.