Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ: ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΑΣΘΕΝΗ

Την Δευτέρα 26 Αυγούστου την ώρα που μια γυναίκα εξεταζόταν σε προγραμματισμένο απογευματινό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας ξεκόλλησε κομμάτι της οροφής τραυματίζοντας την στο κεφάλι και στο χέρι. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο ιατρείο καθώς όλη η οροφή ήταν έτοιμη να καταρρεύσει και μην ξέροντας τι να κάνει ζήτησε το υπουργείο Υγείας να παρέμβει.

Ο υπουργός υγείας Άδωνης, ο «θεραπευτής» όλων των «παθογενειών», πανηγυρίζει μαζί με τον Μητσοτάκη για τα αποτυχημένα μέτρα που έχουν πάρει τους προηγούμενους μήνες για την καλύτερη εξυπηρέτηση της λίστας αναμονής στα χειρουργεία και τις ελλείψεις των νοσοκομείων. Οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού, η υποστελέχωση, η έλλειψη απαραίτητων εξοπλισμών και η τεράστια υποχρηματοδότηση οφείλονται στην συνολικότερη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ και δεν λύνονται με απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Αντιθέτως οι λίστες αναμονής δεν έχουν μειωθεί αλλά μεγαλώνουν αυξάνοντας τρομακτικά τα περιστατικά θανάτων.

Η εγκληματική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να ξεμπερδεύει με την δημόσια δωρεάν υγεία κλείνοντας τις δομές ψυχικής υγείας και πετώντας εργαζόμενους και ασθενείς στον δρόμο. Προχωράει με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ενώ μετατρέπει τους ίδιους τους γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιώτες (απελευθέρωση της παράλληλης εργασίας τους και σαν ιδιώτες). Ταυτόχρονα προσπαθεί να "λύσει" την έλλειψη χρηματοδότησης είτε με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, είτε με την αύξηση της συνεισφοράς των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Επίσης φέτος, όπως θα ανακοινωθεί στις προγραμματικές δηλώσεις στην ΔΕΘ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προετοιμάζει την κατάργηση 2 ψυχιατρικών νοσοκομείων, 75 κέντρων πρόληψης, των δημόσιων και δωρεάν θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης.

Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με τον φόβο ότι πεθάνουμε από απαρχαιωμένες αρρώστιες περιμένοντας σε μια λίστα αναμονής. Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που θα συγκρουστεί με αυτό το δολοφονικό καθεστώς. Δίνοντας την πρώτη απάντηση στην διαδήλωση της ΔΕΘ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ