Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

«ΝΕΟ» ΕΣΥ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ

 

Τρομακτικές φαίνονται οι ελλείψεις στις νοσοκομειακές μονάδες, ιδιαίτερα μετά αυτή τη πολιτική «πλιάτσικου» που εφαρμόζει σταθερά η ΝΔ. Απόδειξη για αυτό, είναι το γεγονός πως ένας 69χρονος παραλίγο να πεθάνει στο νησί της Κω διότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για καρδιακό επεισόδιο αλλά επειδή δεν υπήρχε καρδιολόγος τον ανέλαβε γυναικολόγος. Σε ένα νησί με 40.000 μόνιμους κατοίκους, με πολλαπλάσιους τουρίστες εν μέσω τουριστικής περιόδου, δεν υπάρχει καρδιολόγος. Το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Τουρίστρια στην Ανάβρα δεν ήταν το ίδιο τυχερή αφού η έλλειψη οποιουδήποτε(!) γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο οδήγησε στο θάνατο της από καρδιακή προσβολή. Αυτό που είχε να πει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης: «Έπαθε ανακοπή Κυριακή, λογικό να μην υπάρχει γιατρός».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης κάνει περιστασιακά περιοδείες-σόου σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας για να δείξει πως η κυβέρνηση «νοιάζεται» για την δημόσια υγεία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε αυτές τις δομές όμως συχνά τον υποδέχονται με καταγγελίες για την αισχρή υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση και απαιτούν να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Αντιτάσσονται στις συμπράξεις με τους ιδιώτες που γονατίζουν τις τσέπες  των ντόπιων κατοίκων και καταδεικνύουν τον υπουργό Υγείας που με τη δική του σφραγίδα το ΕΣΥ ξεκοκαλίζεται όλο και πιο βάναυσα.

Αυτή η βαθιά νεοφιλελεύθερη πολιτική με κύριο εκφραστή τη ΝΔ θέλει να ξεμπερδεύει με οτιδήποτε δημόσιο χρηματοδοτεί το κράτος. Όπως φάνηκε όταν η κυβέρνηση έκλεισε δομές ψυχικής υγείας πετώντας εργαζόμενους και ασθενείς προωθώντας τη «συνεργασία» με ιδιώτες δηλαδή την ιδιωτικοποίηση τους. Αυτό είναι το νέο ΕΣΥ που οραματίζεται  η κυβέρνηση. Ένα ΕΣΥ στο οποίο αν ένας ασθενής είναι τυχερός και δε πεθάνει κατευθείαν στο διάδρομο των επειγόντων θα έχει την επιλογή είτε να μπει σε μια τεράστια ουρά αναμονής είτε να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη, προς όφελος κάποιου ιδιώτη φυσικά.

Αυτή η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες μας, αλλά και για τις ίδιες μας τις ζωές. Μας καίει μας πνίγει και μας δολοφονεί. Μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία, τη παιδεία, τους νέους να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε στις δολοφονικές πολιτικές «λιτότητας», ακρίβειας και της καταστολής που διαλύουν τις ζωές μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ