Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΑΙΣΧΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Στις 20/08 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τις δημοτικές αρχές στην Πεντέλη, όπου ο Μητσοτάκης βγήκε με όλο το θράσος να πει ότι ο λόγος για τον οποίο οι φωτιές πήραν τέτοια έκταση ήταν επειδή 8 στα 10 σπίτια που έπαθαν ζημιές δεν είχαν κάνει δήλωση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου.

Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης είναι να ρίξει το φταίξιμο για τις πυρκαγιές στην ατομική ευθύνη. Δηλαδή ο λόγος που οι φωτιές πήραν τέτοια έκταση σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι επειδή οι πυρόπληκτοι πολίτες δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τις αυλές τους από τα ξερά χόρτα και όχι επειδή δεν υπήρχε ο εξοπλισμός όπως πυροσβεστικά οχήματα, εναέρια μέσα και περισσότεροι πυροσβέστες οι οποίοι θα κρατούσαν υπό έλεγχο την φωτιά. Ο Άδωνης προσπαθώντας να παρουσιάσει σαν βαλτούς τους κατοίκους που λοιδορούσαν αυτόν και τη κυβέρνηση της ΝΔ για την ανικανότητα τους είπε με θράσος: «Αυτοί που διαδήλωναν έχουν όση σχέση με τις περιοχές που κάηκαν όσο έχω εγώ με τη Γροιλανδία». Κοροϊδεύουν και υποτιμούν τον κόσμο που έχασε τα πάντα σε αυτή την φωτιά μπροστά στα μάτια τους.

Ο κόσμος όμως δεν άφησε αυτή την κατηγορία και αυτή την κοροϊδία να περάσει. Σε όλη την διάρκεια τις σύσκεψης εξοργισμένοι πολίτες βρίσκονταν έξω από το κτήριο κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα. Κύρια συνθήματά τους ήταν το «Δολοφόνοι» και «Παραιτήσου» που κατάφεραν να κάνουν τον κύριο Μητσοτάκη μετά την σύσκεψη να φύγει σαν τον κλέφτη. Ο λόγος που άφησαν την φωτιά να εξαπλωθεί τόσο είναι απλός, θέλουν να εξυπηρετηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα συμφέροντά τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στις περιοχές που υπήρχαν τα μεγαλύτερα μέτωπα φωτιάς τώρα χτίζονται ανεμογεννήτριες (Εύβοια, Ρόδος). Αυτή είναι η ουσία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους, ότι δε μπορεί να αποφέρει κέρδος το αφήνουν να καταρρεύσει  (παιδεία, υγεία, πυροπροστασία) ή το ιδιωτικοποιούν ώστε να αισχροκερδούν ιδιώτες αρπακτικά από την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα πρέπει να ξεκινήσουμε έναν αγώνα διαρκείας για να σταματήσουμε την λυσσασμένη επίθεση των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων, οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ρίχνουν τις ευθύνες στους πολίτες. Με μαζικές κινητοποιήσεις μέσα από δομές αυτοοργάνωσης θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα μας και το δικαίωμα στην ίδια την ζωή!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΆ ΜΕΤΡΑ

- ΚΑΤΩ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

- ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ