Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

 

Το μπαράζ των πλειστηριασμών συνεχίζεται με αυξημένους ρυθμούς καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου επιστρέφουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με θύματα πάνω από 7.000 ελληνικές κατοικίες να βρίσκονται στο στόχαστρο. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έχουν αναρτηθεί 3.169 πλειστηριασμοί κατοικιών έως το τέλος τους χρόνου και συνολικά 7.827 ακίνητα.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μιας και δε βρισκόμαστε πια σε προεκλογική περίοδο, το «τσουνάμι» των πλειστηριασμών θα επανέλθει επιθετικά. Αυτό σημαίνει πως χιλιάδες ακίνητα, ακόμα και πρώτες κατοικίες, θα βγουν στο σφυρί τους επόμενους μήνες, με τους δανειολήπτες να έχουν ελάχιστα μέσα για να αμυνθούν, αφού εδώ και χρόνια δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας. Το 2023 οι πλειστηριασμοί άγγιζαν τις 100.000 κατοικίες, ενώ μόνο για τα τέλη του 2024 αναμένονται γύρω στις 8.500(!). Συνολικά 700.000 ακίνητα αξίας 45 δις είναι δεσμευμένα σε ενυπόθηκα «κόκκινα δάνεια» τα οποία ελέγχουν οι servicers και άρα κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς.

Αυτή η επίθεση δεν είναι τίποτα άλλο από την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης των κανίβαλων της ΝΔ πως θα συνεχίσει το «περίφημο» έργο της, δηλαδή το τσάκισμα των εργαζομένων και των φτωχών στα πλαίσια της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Τη στιγμή που η ΝΔ χρωστάει 435 εκατ.  στο ελληνικό δημόσιο τολμάει να πετάει ανθρώπους στο δρόμο επειδή χρωστάνε λίγες χιλιάδες κουνώντας τους μάλιστα και το δάχτυλο. Μετά από την μανιώδη επίθεση στην Υγεία, την Παιδεία και τα δημόσια πανεπιστήμια, την Εργασία, είναι προφανές πως οι λαϊκές κατοικίες δεν μπορούν να λείψουν από το φαγοπότι που στήνει εις βάρος μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων συνεχίζουν να μας τσακίζουν. Απέναντι σε αυτήν την λαίλαπα των αρπακτικών πρέπει να αντισταθούμε. Να ενισχύσουμε τις δομές αυτοοργάνωσης μας και με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ