Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ανεξέλεγκτες οι εστίες φωτιάς στην Αττική: 100.000 καμένα στρέμματα και εκατοντάδες σπίτια καμένα ακόμα και εντός αστικού ιστού

 

Την Κυριακή 11/8 ξεκίνησε εστία φωτιάς στην περιοχή Βαρνάβα της Αττικής. Η μακροχρόνια αδιαφορία για την ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πυροσβεστικής οδήγησε αυτή τη πυρκαγία 2 μέρες μετά όχι απλά να μην έχει περιοριστεί αλλά να έχει κάψει 100.000 στρέμματα φτάνοντας μέχρι και εντός του αστικού ιστού. Η φωτιά έχει φτάσει μέχρι τις περιοχές Πεντέλη, Χαλάνδρι και Βριλήσσια καίγοντας εκατοντάδες σπίτια και σπρώχνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην απόγνωση οι οποίοι προσπαθούν με λάστιχα και κουβάδες να σώσουν τα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 31 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα καθώς ο καπνός έχει πνίξει όλη την Αττική, ενώ υπάρχει τουλάχιστον μια νεκρή 65χρονη γυναίκα η οποία κάηκε ζωντανή όταν πήρε φωτιά η βιοτεχνία στην οποία δούλευε. Ταυτόχρονα εκκενώνονται τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και το Αμαλία Φλέμινγκ και οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα ιδρύματα. Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση επιδίδεται για άλλη μια φορά σε μια αποκλειστικά επικοινωνιακή διαχείριση εμμένοντας στο δόγμα του «112» επικαλούμενοι πως αυτοί δίνουν προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές ενώ όποιοι κατακρίνουν αυτή τη παντελή αποτυχία του επιτελικού κράτους «λαϊκίζουν» και αποσκοπούν σε πολιτικά κέρδη.

Τα τελευταία 5 χρόνια της διακυβέρνησης του Μητσοτάκη κάθε χρόνο η χώρα καίγεται και η κυβέρνηση με μεγαλοστομίες υπόσχεται πως «την επόμενη φορά θα είμαστε έτοιμοι» όμως ποτέ δε γίνεται τίποτα. Έχει γίνει ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση δε πρόκειται να ενισχύσει τις εμφανώς ελειπείς δυνάμεις πρόληψης και προστασίας φυσικών καταστροφών. Απεναντίας η πολιτική που ακολουθεί είναι αυτή των ιδιοτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος κάθε υπηρεσίας η οποία δεν παράγει πλούτο για τους ημέτερους της κυβέρνησης. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα τους όσα εκατομμύρια στρέμματα γης και να καούν όσα απανθρακωμένα θύματα και αν υπάρξουν δεν πρόκειται να δαπανήσουν ευρώ για τη προστασία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα πρέπει να ξεκινήσουμε έναν αγώνα διαρκείας για να σταματήσουμε την λυσσασμένη επίθεση των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να ρουφήξουν και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας. Με μαζικές κινητοποιήσεις μέσα από δομές αυτοοργάνωσης θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα μας και το δικαίωμα στην ίδια την ζωή!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΆ ΜΕΤΡΑ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΚΑΤΩ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ