Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΑΣΘ: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΕΜΠΗ

Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ ξεπουλάει σε ιδιώτες - αρπακτικά κι άλλο μέρος της δημόσιας περιουσίας για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότησή δημόσιων υπηρεσιών. Συγκεκριμμένα, ξεπουλάει τον ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) για μισό δις. ευρώ, σε ανάδοχο που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, θα πουληθούν σε ιδιώτη 43 λεωφορειακές γραμμές για δεκαπέντε χρόνια ενώ θα πληρούν υποτίθεται όλες τις απαραίτητες ευρωπαϊκές οδηγίες για τη συντήρησή τους. Ωστόσο, φέτος εγκρίθηκε σχέδιο για το «νέο ΟΑΣΘ» που επιτρέπει στο νέο οργανισμό να πραγματοποιεί όσα δρομολόγια «μπορεί», που σημαίνει ότι λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωση θα δοθεί η πρόφαση για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση γραμμών αφού ο ΟΑΣΘ «δε θα μπορεί». Αυτό είναι μία ζωντανή απόδειξη του δόγματος «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο» που σερβίρει στο πιάτο το δημόσιο πλούτο στους ιδιώτες παρουσιάζοντας τους μάλιστα σαν «σωτήρες».

Το επόμενο διάστημα είναι βέβαιο πως οι τιμές θα εκτιναχθούν και η ποιότητα των υπηρεσιών στις αστικές συγκοινωνίες θα χειροτερεύει σε επικίνδυνο βαθμό, όπως συνέβη στα Τέμπη και με κάθε δημόσιο αγαθό που ιδιωτικοποιήθηκε. Η ασφάλεια των επιβατών θα είναι σε δεύτερη μοίρα καθώς οι συγκοινωνίες θα λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος και στη πραγματικότητα δεν θα υπάρχει ούτε ο υποτυπώδης έλεγχος ασφαλείας. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι ο πυρήνας κάθε νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που υπερασπίζεται τα συμφέροντα μίας χούφτας ελίτ φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων αι των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Να βάλουμε ένα στοπ στο ατέλειωτο φαγοπότι των ιδιωτών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στη κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου. Να πάρουμε στα χέρια μας το κοινωνικό πλούτο, να οργανώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας και να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να εθνικοποιηθούν κάτω από εργατικό έλεγχο όλες οι δομές που ιδιωτικοποιήθηκαν.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 
  • ΚΑΤΩ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ