Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: Ο ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 

Για άλλη μία φορά, ο σατράπης υπουργός υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, προσπαθεί να βουλώσει με επικίνδυνα «μπαλώματα» τις τεράστιες τρύπες που έχει δημιουργήσει αυτός και η κυβέρνηση στο προσωπικό του ΕΣΥ. Πιο συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού (ΠΟΠ) ΕΚΑΒ με επιστολή στον υπουργό υγείας, καταγγέλλει τον νόμο για τα μικτά πληρώματα στα ασθενοφόρα, που στελεχώνει τα ΕΚΑΒ με μη πιστοποιημένο υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή με φοιτητές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που κάνουν ακόμη την πρακτική τους!

Η κυβέρνηση με τον νόμο αυτό βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων και των φτωχών, αφού το προσωπικό αυτό δεν μπορεί αντικειμενικά να ανταπεξέλθει όπως χρειάζεται σε έκτακτα περιστατικά. Όλα αυτά, για να μπορέσει η κυβέρνηση να αποφύγει με κάθε μέσο την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Οι καταγγελίες των εργαζομένων για την εγκληματική υποστελέχωση των δομών υγείας δεν αποτελούν καινούριο φαινόμενο, αφού συνολικά τα τελευταία 11 χρόνια, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μειωθεί κατά 25%.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει την υγεία στο έλεος της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, για να χαρίσει μετά ότι παραμείνει όρθιο στους φίλους της ιδιώτες-αρπακτικά. Απώτερος της στόχος αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικής δομής (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κ.λπ.) και η πλήρης απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση του να παρέχει ακόμα και βασικές υπηρεσίες στα φτωχά-λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους. Η κυβέρνηση συνεχίζει αμετανόητη την ίδια δολοφονική πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη, στις δολοφονικές πυρκαγιές και πλημμύρες που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές

Πρέπει επιτέλους να δώσουμε την δική μας απάντηση! Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε και οφείλουμε να βάλουμε ένα στοπ στη κατάσταση αυτή, με την αυτοοργάνωση και τον αγώνα μας σε χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές. Η σύγκρουση με το σάπιο αυτό καθεστώς και η ανατροπή του με έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, είναι η μόνη βιώσιμη λύση.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ