Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ 27 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

 

  Η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει την Βουλγαρία στο πόσο άθλιο είναι το επίπεδο των μισθών των εργαζομένων με βάση το ωρομίσθιο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΠΕ. Η προπαγάνδα περί ανάπτυξης, αύξησης του ΑΕΠ και μείωση της ανεργίας που διαδίδουν τα γαλάζια παπαγαλάκια της ΝΔ ανήκει το λιγότερο στη σφαίρα του φανταστικού.

    Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία 15 χρόνια, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2008 η Ελλάδα κατέχει την δεύτερη θέση ως η πιο φτωχή χώρα στην ΕΕ των 27 με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Με βάση όμως την τελευταία έκθεση η Ελλάδα καταλαμβάνει τη τελευταία θέση αφού το μέσο ωρομίσθιο αντιστοιχεί στη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη. Η Ελλάδα στην περίοδο 1995-2008 είχε μια ασθενή ανοδική τάση κάπου στο 60% με βάση το μέσο όρο του ωρομισθίου στην ΕΕ, αυτή η πορεία μετά το 2009 είναι καθοδική. Πιο ειδικά σημείωσε την μεγαλύτερη μείωση του πραγματικού ωρομισθίου (-23,7%). Αυτό συμβαίνει διότι παρά τις ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς αυτοί αντιστοιχούν σε πολύ λιγότερα εμπορεύματα λόγω της καλπάζουσας ακρίβειας.

  Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι πολύ ζοφερή. Η οικονομική κρίση βαθαίνει και για τον ελληνικό καπιταλισμό δεν διαφαίνεται καμία περίοδος χάριτος. Αυτήν την κρίση με μανία προσπαθούν τα αστικά επιτελεία να την φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων. Κλέβοντας τον δημόσιο πλούτο, όπως την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Ξεπουλώντας κάθε τομέα-κλειδί της οικονομίας όπως το ρεύμα, το νερό με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί τις ΔΕΗ να ξεκληρίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μέχρι το τέλος του μήνα.

   Πρέπει να δώσουμε ένα γερό χτύπημα στον Μητσοτάκη και την ελίτ των αρπακτικών που έχει συσπειρώσει γύρω του. Σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας πνίγουν μας καίνε και μας δολοφονούν, που μας αφήνουν άστεγους, με μισθούς πείνας. Μέσα από τις δομές μας να οργανώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


·ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


·ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 


·ΚΑΤΩ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ