Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

 


Νεκρός βρέθηκε ο 29χρονος Μία Χαριζούλ, μετανάστης από το Μπαγκλαντές το πρωί της Τρίτης 1/10 στο ΑΤ της Ομόνοιας. Η ανακοίνωση της αστυνομίας θέλει τον 29χρονο να διαπράττει «αυτοκτονία», χρησιμοποιώντας το πουκάμισο του για να σχηματίσει την «θηλιά», σε ένα κελί με 11 συγκρατούμενους (!). Ο μετανάστης είχε συλληφθεί μια ημέρα νωρίτερα , κατηγορούμενος για φθορές σε περιπολικό (σπάσιμο καθρέφτη) και το επόμενο πρωί προγραμματιζόταν η ακρόαση του σε εισαγγελέα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες φαίνεται να «τερμάτισε τη ζωή του», εγείρουν πολλά περισσότερα ερωτήματα παρά δίνουν απαντήσεις.

Είναι δεδομένο πως έχουμε μπροστά μας μια ακόμη δολοφονία μετανάστη από τα «τσακάλια» της ΕΛΑΣ. Η δολοφονία αυτή δεν είναι ούτε ένα ακόμη «μεμονωμένο περιστατικό», ούτε μια εκτροπή της αστυνομίας. Ο Χαριζούλ είναι ο δεύτερος μετανάστης που πεθαίνει σε αστυνομικό τμήμα μέσα σε διάστημα 10 ημερών και πάλι σε σημείο κράτησης όπου δεν υπήρχαν κάμερες, μετά τον βασανισμό και την δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ. Το Α.Τ. Ομόνοιας είναι γνωστό για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και μεταχείρισης κρατουμένων, ιδιαίτερα των μεταναστών, όμοια με το Α.Τ. Παντελεήμονα, φωλιά Χρυσαυγιτών και ακροδεξιών ρατσιστικών στοιχείων.

Η ασυδοσία των δολοφόνων της αστυνομίας, οι θάνατοι υπό μυστηριώδεις συνθήκες, οι βολικές «ελλείψεις» καμερών και φρουρών στα δωμάτια που άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή, είναι όλα μέρος της οικοδόμησης ενός μαύρου αστυνομοκρατούμενου κράτους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή που οι αστικές ελίτ και η ΝΔ-μαφία έχουν γονατίσει την ελληνική κοινωνία με την ακρίβεια, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, το γκρέμισμα κάθε δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής δομής (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση), οικοδομούν ένα μηχανισμό καταστολής και τρομοκρατίας – έκτρωμα, για να καταστείλουν κάθε αγώνα,κάθε αντίδραση και διαφωνία απέναντι στα καταστροφικά τους σχέδια που απειλούν την επιβίωση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Δίνουν δισεκατομμύρια χρημάτων στους κατασταλτικούς μηχανισμούς (την ίδια στιγμή που τα κλέβουν από υγεία και παιδεία), ψηφίζουν δωράκια των 600€, ανανεώνουν συνεχώς τους δολοφονικούς εξοπλισμούς της ΕΛΑΣ. Επινοούν νέους απαράδεκτους πειθαρχικούς κώδικες, που καταδικάζουν κάθε αγωνιστή και φτωχό, και «βγάζουν λάδι» τους πλούσιους, φίλους της κυβέρνησης, μαστροπούς, παιδοβιαστές, κλέφτες, μαφιόζους, δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, κ.λπ.

Η καταστολή και η δολοφονία μεταναστών σε σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, αστυνομικά τμήματα είναι μια πρόβα τζενεράλε. Τα ίδια και χειρότερα επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στον πραγματικό της εχθρό, στην νεολαία, τους εργαζόμενους και τους φτωχούς. Μόνο εμείς μπορούμε να απαντήσουμε ενάντια σε αυτή τη μαύρη πραγματικότητα επιβάλλουν καθημερινά.  Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, να διώξουμε τους δολοφόνους που μας δολοφόνους στα Τέμπη, που δολοφόνους τα ταξικά μας αδέλφια στα σκοτεινά Α.Τ.. Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

·       ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ  ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΛ

·       ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

·       ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΎΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ

·       ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ