Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΠΎΡΙΝΗ ΛΑΊΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΊΑ - ΜΕΤΡΆΜΕ ΗΔΗ ΔΎΟ ΝΕΚΡΟΥΣ

 


Συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο η φωτιά στην Κορινθία. Το πρωί της Κυριακής ξέσπασε η δολοφονική φωτιά στην Κορινθία, ξεκινώντας από το χωριό Ροζενά κοντά στο Ξυλόκαστρο, καταλήγοντας να απειλεί κατοικημένες περιοχές.


Μέσα σε τρείς μέρες έγιναν στάχτη πάνω από 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και δασικών περιοχών ενώ πλέον οι πυροσβέστες παλεύουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς που έχουν εξαπλωθεί. Μέχρι ώρας έχει καεί ένα πυροσβεστικό όχημα, έχουν τραυματιστεί άσχημα δύο πυροσβέστες και απανθρακώθηκαν δύο άντρες. Οι αρχές, ενώ οι άνθρωποι αγνοούντο για ώρες , δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να τους ψάξουν παρά τις εκκλήσεις των συγγενών. Η φονική πυρκαγιά όχι απλά δεν έχει σταματήσει αλλά συνεχίζει να εξαπλώνεται αναγκάζοντας ολόκληρες περιοχές να εκκενωθούν  (Σοφιανά). Η συγκεκριμένη περιοχή καίγεται κάθε χρόνο, ακριβώς λόγο της ξηρασίας και της κραυγαλέας έλλειψης μέτρων, παρά τις χρονιές και επανειλημμένες καταγγελίες απέναντι στο Δήμο και την Περιφέρεια. Η ευθύνη είναι ξεκάθαρη, καθώς ενώ γνωρίζουν πόσο επικίνδυνες και δύσβατες είναι οι περιοχές αυτές, επιμένουν να τις αφήνουν «ελέω θεού» χωρίς καμία μέριμνα πρόληψη ούτε για τις περιοχές αυτές αλλά ούτε και για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής.


Φυσικά η φωτιά στην Κορινθία δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά η μισή Ελλάδα καίγεται κάθε χρόνο και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φετινή πυρκαγιά που έκαψε το 1/3 της χλωρίδας της Αττικής και κατοικημένες περιοχές, η πυρκαγιά στον Έβρο που έκαψε πάνω από 935.000 στρέμματα το καλοκαίρι του 2023, οι φωτιές στην Εύβοια που είχαν ανυπολόγιστες συνέπειες, η φωτιά στο Μάτι με τραγικό απολογισμό τους 104 νεκρούς, κ.λπ. Δεν ευθύνεται καμία «μανία της φύσης» καμία ανευθυνότητα των πολιτών ή «η κακιά η ώρα». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται υποδειγματικά να λάβει το οποιοδήποτε αντιπυρικό μέτρο ή να αυξήσει τους πυροσβέστες, τον εξοπλισμό. Αντ’ αυτού φροντίζει να ψηφίζει σωρό νόμους (π.χ. ο νόμος περί υποχρεωτικής ιδιωτικής ασφάλισης των κατοίκων περιοχών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές) με σκοπό να πάρει από πάνω της την οποιαδήποτε ευθύνη για κάποια φυσική καταστροφή, και να την επιρρίψει  στις πλάτες κάθε φτωχού και εργαζόμενου.


Ως εδώ! Δεν πρέπει να τους αφήνουμε άλλο να μας πνίγουν, να μας καίνε και να μας δολοφονούν, κερδοφορώντας πάνω στις πλάτες μας. Εμείς οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με μαζικές κινητοποιήσεις μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσής μας να ρίξουμε την δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην ζωή!

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 

 

·       ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΆ ΜΈΤΡΑ -ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉΣ.

·       ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΆΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ.

·       ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΈΝΤΩΝ.

·       ΚΆΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ.