Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ - Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ


    

Την τελευταία εβδομάδα έχουν σημειωθεί πάνω από 15 κρούσματα και 3 θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιών και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον ασθενή, μέχρι και προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, έχει σημειώσει συνολικά φέτος 192 κρούσματα σε 67 Δήμους της χώρας.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι ένας ιός απόλυτα ιάσιμος, παρ’ όλα αυτά η ελληνική κοινωνία ήδη θρηνεί νεκρούς και πρόκειται να θρηνήσει και άλλους. Η πραγματική αιτία του θανάτου αυτών των ανθρώπων είναι η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγεία και το ρήμαγμά του υπό το βάρος της χρονιάς υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης με ευθύνη της δολοφονικής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με αυτές τις νεοφιλελεύθερες καταστροφικές πολιτικές αλλά και με νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της υγείας (βλ. απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, ιδιωτικοποίηση του αίματος, κ.λπ.) αποκλείουν τους πιο φτωχούς από το ΕΣΥ, δολοφονούν καθημερινά εργαζόμενους και νέους που πεθαίνουν σε ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, στις μακρές λίστες αναμονής ή ακόμη και στα σπίτια τους (πάνω από 15.000 πέθαναν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19).

Η δολοφονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η κατάρρευση του ΕΣΎ και το φαγοπότι που στήνουν για τους φίλους της κυβέρνησης, απειλεί την ίδια την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι πεθαίνουν καθημερινά από ασθένειες ιάσιμες, λόγω της αδιαφορίας, του τυχοδιωκτισμού και των αρπακτικών πολιτικών της κυβέρνησης και των ελίτ. Ακολουθώντας το παράδειγμα του αγώνα των υγειονομικών, να ανοίξουμε το μέτωπο αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στους δολοφόνους της κυβέρνησης που ροκανίζουν την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΊΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΎ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΕΙΣ 
  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ