Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΕΚΡΟΣ ΜΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΑΤ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ – ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ο 37χρονος ντελιβεράς Μουχαμάντ Καμνράν Ασίκ, ο οποίος αγνοούνταν από τις 13/9, βρέθηκε νεκρός το Σάββατο 21/9 μέσα στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα. Η κατάσταση του παραμορφωμένου πτώματος το οποίο παρέλαβαν οι συγγενείς του θύματος δηλώνουν πως υπέστη φρικτά βασανιστήρια τις 3 μέρες που κρατούνταν εκεί. Αρχικά τον είχαν συλλάβει στις 13/9 με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας. Στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ περίεργη διαδρομή, καθώς τον μετακινούσαν σε πολλαπλά ΑΤ (ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν. Ιωνίας), μέχρι να αφεθεί ελεύθερος το βράδυ της 17/9. Ξανά συνελήφθη όμως τα ξημερώματα της 18/9 και προσκομίστηκε στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα, στο οποίο θα βρεθεί νεκρός όλος τυχαίως μέσα στη μόνη αίθουσα που δεν είχε κάμερες.

Η αστυνομία, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕξαπάτησης έχουν επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο συγκάλυψης με ερμηνείες και ανακοινώσεις που δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα από όσα λύνουν. Προσπαθούν να παρουσιάσουν σαν άστεγο που δε μιλούσε ελληνικά έναν άνθρωπο με 20ετή παραμονή στη χώρα ο οποίος έχει άδεια παραμονής από το 2017. Η «διερεύνηση» της υπόθεσης έχει παραμείνει στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα, ερευνούν δηλαδή το βασανισμό και τη δολοφονία του άτυχου Μουχαμάντ οι ίδιοι οι βασανιστές και δολοφόνοι του. Έχει ξεκινήσει ΕΔΕ για την εξιχνίαση της υπόθεσης η οποία αποτελεί όμως μια γελοιότητα όπως μας έχουν διδάξει πολλές τέτοιες υποθέσεις στο παρελθόν, στις οποίες παρά τα αδιάσειστα στοιχεία δε τιμωρήθηκε ποτέ κανένας.

Η καταστολή, οι διώξεις και η τρομοκρατία είναι τα μόνα μέσα που απομένουν σε αυτή τη χρεοκοπημένη κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίζει να κυβερνά.  Η φτώχεια, η εξαθλίωση και ανασφάλεια που φέρνουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους ξέρουν πολύ καλά πως τροφοδοτούν την οργή ολόκληρης της κοινωνίας και πως αργά η γρήγορα αυτή θα εκφραστεί μαζικά. Για αυτό προχωρούν σε μια προληπτική καταστολή βαθαίνοντας το κράτος έκτακτης ανάγκης. Σκληραίνουν τον ποινικό κώδικα, μόνο απέναντι σε εργαζόμενους και φτωχούς φυσικά, ενώ κρατικοί μηχανισμοί και ελίτ απολαμβάνουν πλήρη ατιμωρησία. Διώκουν συνδικαλιστές και αγωνιστές και ποινικοποιούν τον συνδικαλισμό και την απεργία. Γεννούν τα καραβάνια των μεταναστών στηρίζοντας τις πολεμικές συγκρούσεις του ΝΑΤΟ (Ουκρανία, Παλαιστίνη) και τα βυθίζουν ύστερα στο Αιγαίο (Πύλος, Σάμος κλπ.).

Αυτή η δολοφονία δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι το λογικό σύμπτωμα και αποτέλεσμα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης στο εσωτερικό της οποίας πρέπει να αναζητηθούν οι ένοχοι. Οι μόνοι που μπορούμε να τους τιμωρήσουμε πραγματικά είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μέσα από τους αγώνες μας να ξηλώσουμε αυτό το καθεστώς που μας εξαθλιώνει και μας δολοφονεί.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

·             ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

·             ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ

·             ΜΑΖΙΚΟ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ–ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

·             ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ