Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΑΠΕΙΛΗ – 1.000 ΤΜΗΜΑΤΑ ΗΔΗ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

 

Η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) ανέφερε πως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία ανέρχονται στις 18.000, με περίπου 10.000 από αυτές να είναι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Πανελλαδικά έχουν κλείσει συνολικά 1.000 τμήματα κάνοντας αναγκαστική την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για αρκετούς μαθητές. Εκτός από αυτό, τα μισά από τα ολοήμερα έχουν πάψει να λειτουργούν, ενώ η χρηματοδότηση, που αντιστοιχεί σε 25.000€ ανά σχολική μονάδα, δε φτάνει.

                Απόδειξη αυτής της τραγικής κατάστασης αποτελεί το παράδειγμα της 11χρονης μαθήτριας στη Χαλκιδική, την οποία κλήθηκαν αστυνομικοί για να την απομακρύνουν από το σχολείο.  Αυτό συνέβη διότι ήταν η 26η μαθήτρια της τάξης της και ενώ σε αυτή τη περίπτωση ο νόμος ορίζει πως το τμήμα πρέπει να σπάσει σε 2, λόγω έλλειψης διδάσκοντα το σχολείο αποφάσισε να την αναγκάσει να αλλάξει σχολική μονάδα. Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα και συνέχεια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που με τους νόμους Κεραμέως, τις αξιολογήσεις καθηγητών, την αυστηροποίηση των πειθαρχικών κανονισμών στα σχολεία (βλ. σύλληψη 15χρονου στο Αγρίνιο για απόπειρα… κατάληψης) και όχι μόνο αποσκοπούν στο να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τη δημόσια εκπαίδευση.

                Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει επανειλημμένα πως δεν ενδιαφέρεται για δημόσια αγαθά όπως η Παιδεία, η Υγεία κλπ. Η λυσσασμένη επίθεση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση τώρα επεκτείνεται και στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια προκειμένου να κοπούν και να ραφτούν στα μέτρα της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας. Η μόνιμη καραμέλα «δεν υπάρχουν λεφτά» δεν μπορεί να χωνευτεί από κανέναν πλέον όταν την ίδια στιγμή τα υπερκέρδη των διάφορων ολιγαρχών συνεχίζουν να διογκώνονται και τα εξοπλιστικά έξοδα παραμένουν αμείωτα.

                Αντιμέτωποι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση η απάντηση μας επιβάλλεται να είναι ένας πανεκπαιδευτικός αγώνας διαρκείας. Να συνειδητοποιήσουμε ότι φοιτητές-μαθητές-εκπαιδευτικοί είμαστε στο ίδιο τραίνο και πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας. Το κίνημα των εκπαιδευτικών έχει κι αυτό μεγάλη ιστορία και κατακτήσεις και πρέπει ξανά να προχωρήσει στην αντεπίθεση με μαζικές γενικές συνελεύσεις, απεργίες-αποχή από την αξιολόγηση και διαδηλώσεις.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

-Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! – ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

-ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ