Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΕΣΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

 

Νέα ρύθμιση της κυβέρνησης θέλει το ΕΣΥ να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο. Συγκεκριμένα για 9 μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής ορίζει ότι θα πρέπει να εφημερεύουν όλη μέρα και να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα, με στόχο να μειωθεί η αναμονή στα επείγοντα. Ο τρόπος που θα εφαρμοσθεί αυτό είναι μέσω της επέκτασης του ωραρίου των εργαζομένων που ήδη απαρτίζουν το ΕΣΥ, χωρίς ωστόσο να γίνουν περεταίρω προσλήψεις ή αύξηση της χρηματοδότησης. Παραβλέποντας τον νόμο που ορίζει για κάθε γιατρό εργασία μέχρι 48 ώρες την βδομάδα, έχει σκοπό να εντατικοποιήσει τις ήδη εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στο (υπό διάλυση!) ΕΣΥ. Αυτή η ρύθμιση σημαίνει πως ένα νοσοκομείο θα λειτουργεί επί της ουσίας σαν ένα μεγάλο τμήμα επειγόντων και όλες οι άλλες τακτικές λειτουργίες (αξονικές, υπέρηχοι, εξετάσεις κλπ) θα πρέπει να αναζητούνται στον ιδιωτικό τομέα αφού δε θα υπάρχει το προσωπικό και οι υποδομές στο δημόσιο για να τα εξυπηρετούν.

Μετά το κλείσιμο αθρόων δομών ψυχικής υγείας, με συνεχείς μειώσεις της χρηματοδότησης του ΕΣΥ και κλείσιμο νοσοκομείων όπως το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής Λοιμωδών, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τη διάλυση της δημόσιας υγείας.  Προωθεί έτσι τις ιδιωτικές κλινικές, πετώντας στο περιθώριο όποιον δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταφύγει σε αυτές.

Βασική στόχευση της ΝΔ και των νεοφιλελεύθερων αρπακτικών της παραμένει η ίδια. Η συντριβή και το ξεπούλημα οτιδήποτε δημόσιου και δωρεάν, ενώ από την άλλη συνεχίζει το ξεζούμισμα των φτωχών και λαΪκών στρωμάτων, των εργαζομένων και των νέων μέσω της βαριάς φορολογίας και της ακρίβειας. Έτσι εξασφαλίζει τους πόρους για να μας πετάει στη δίνη του πολέμου στηρίζοντας έμπρακτα τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Είναι ζήτημα επιβίωσης, να σταθούμε εμπόδιο σε κάθε μέτρο, κάθε νόμο, κάθε απόφαση που παίρνουν. Οι πολιτικές τους μόνο θάνατο και καταστροφή φέρνουν κι αυτό οι εργαζόμενοι το γνωρίζουμε καλύτερα απ' όλους. Με μοναδικά μας όπλα τους συλλόγους, τα σωματεία και τις επιτροπές μας, να οργανωθούμε και να ανοίξουμε λυσσαλέα πάλη εναντίον τους. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, κόντρα στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ  

●    ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●    ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

●    ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ