Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΣΥ - ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΤΩΣΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΠΓΝΠ ΡΙΟΥ

Το βράδυ της Δευτέρας 9/9/24, την ώρα που στο θάλαμο νοσηλεύονταν τρεις ασθενείς, κατέρρευσε τμήμα οροφής στη Β΄ Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου. Για ακόμη μία φορά, από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος ασθενής, όταν λόγω της βροχής έπεσε η οροφή στον 5ο όροφο. Στο ίδιο νοσοκομείο μάλιστα, έχει σημειωθεί άλλες δύο φορές ανάλογο περιστατικό πτώσης οροφής σε διάδρομο άλλης κλινικής. Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου,  όλα αυτά έγιναν την ώρα που το νοσοκομείο βρισκόταν σε γενική εφημερία, με τους ασθενείς να συνωστίζονται στα επείγοντα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 43 ασθενείς νοσηλεύονταν στο ΤΕΠ.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης γεμάτος θράσος δήλωσε πως το ΕΣΥ δεν καταρρέει και πως όσοι καταγγέλλουν κάτι τέτοιο, κάνουν προπαγάνδα. Χρησιμοποίησε το γνωστό εμετικό επιχείρημα της ΝΔ λέγοντας πως: «το 2019 που έπεφταν οροφές και υπήρχε συνωστισμός στα νοσοκομεία, δεν μίλαγε κανείς. Ταυτόχρονα θριαμβολογεί κατεβάζοντας στοιχεία από το μυαλό του για να υποστηρίξει πως η χρηματοδότηση και το ιατρικό προσωπικό στη Δημόσια Υγεία έχουν αυξηθεί, κατά τη διάρκεια της διπλής θητείας της ΝΔ.

Όλα τα μέτρα που έχει πάρει το μαύρο καθεστώς Μητσοτάκη αποτελούν οδοστρωτήρα για τη Δημόσια Υγεία. Το διαρκές πετσόκομα στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, οι ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η χρόνια μη συντήρηση των νοσοκομείων έχουν οδηγήσει σε μία τραγική κατάσταση, έως και την κατάρρευση του ΕΣΥ. Ακόμη, η μαφία του Μητσοτάκη δίνει τη χαριστική βολή με τα απογευματινά χειρουργεία, αφού όπως δείχνουν και τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, κάθε μήνα φεύγουν περίπου 300 υπάλληλοι από τα νοσοκομεία, το 50% των ασθενών που χειρουργούνται στα απογευματινά χειρουργεία είναι εκτός λίστας αναμονής, δεν τηρείται καμία σειρά προτεραιότητας και το 40% των ανεπτυγμένων χειρουργικών αιθουσών στα νοσοκομεία της χώρας είναι κλειστές λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού προσωπικού και αναισθησιολόγων.

Να ξεμπερδέψουμε με αυτούς τους αδίστακτους που για το κέρδος καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να παλέψουμε αποφασιστικά και ενάντια στο σάπιο καθεστώς Μητσοτάκη, που θέλει να ξεπουλήσει την ίδια μας τη ζωή.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

    ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ