Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΙΑ 19ΧΡΟΝΗ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου, αστυνομικός παρέσυρε με το περιπολικό μία 19χρονη κοπέλα στην Ξάνθη και την εγκατέλειψε στο δρόμο, με τραγικό αποτέλεσμα η Αϊσέ να αφήσει την τελευταία της πνοή την Τρίτη 12/12. Ο αστυνομικός δεν παραδέχτηκε πως αυτός ευθυνόταν για την δολοφονία της 19χρονης, αφού δήλωνε πως υπήρξε απλά αυτόπτης μάρτυρας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μόνη τιμωρία που υπέστη ο αστυνομικός ήταν να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Το έγκλημα αυτό στην Ξάνθη και η αντιμετώπιση που δέχθηκε από τη «δικαιοσύνη» δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι αποτέλεσμα της πλήρους ασυδοσίας των αστυνομικών που βάζουν τέλος σε ανθρώπινες ζωές ξέροντας πως θα μείνουν ατιμώρητοι. Δύο περίπου μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου, η αστυνομία δολοφονεί ξανά χωρίς να κατηγορηθεί καν ο αστυνομικός/δολοφόνος για κάποιο έγκλημα. Την ίδια στιγμή εάν τραυματιστεί αστυνομικός (όπως συνέβη στον αγώνα Βόλεϊ στις 8/12) η αστυνομία συλλαμβάνει αμέσως 400 άτομα, ενώ αν ένας αστυνομικός σκοτώσει και εγκαταλείψει έναν άνθρωπο, τότε δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

Τα περιστατικά αστυνομικών δολοφονιών και τρομοκρατίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ειδικά μέσα στο 2023. Η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη για αυτήν την αυθαιρεσία της αστυνομίας. Η ακραία βιαιότητα των κατασταλτικών μηχανισμών και η έξαρση της καταστολής δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά αποτελεί μια αναγκαιότητα για τον Μητσοτάκη και την γαλάζια κλίκα του, ώστε να επιβάλλουν τα σχέδια τους. Είναι στρατηγική επιλογή το να γεμίζουν τους δρόμους με αίμα, ενισχύοντας περισσότερο ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας απέναντι στους αγωνιστές, τους νέους, τους εργαζομένους, τους πρόσφυγες, ακόμα και σε ανθρώπους που περπατάνε στο δρόμο, ώστε να τρομοκρατήσουν τη κοινωνία για να μην αντιδράει ενάντια στα εγκλήματα τους. Ταυτόχρονα όποιος καταγγέλλει αυτό το σάπιο καθεστώς της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης ΝΔ, που ξερνά βαρβαρότητα και σκάνδαλα, αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης και τιμωρείται.

Ενάντια σε αυτήν την μαύρη πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει πρέπει να τους απαντήσουμε. Νέοι, εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να επιβάλλουμε τις δικές ανάγκες, μέσα από έναν μαζικό και αποφασιστικό αγώνα διαρκείας. Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ