Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: ΜΕ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕI ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Λίγες βδομάδες έχουν περάσει από την κακοκαιρία Daniel χωρίς ακόμα οι πληγείσες περιοχές να έχουν συνέλθει πλήρως από τις αναρίθμητες καταστροφές. Πολλές περιοχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, χωρίς ρεύμα, νερό και χωρίς να έχουν απομακρυνθεί όλα τα νεκρά ζώα. Την ίδια στιγμή έρχεται καινούργιος εφιάλτης για τους κατοίκους καθώς η νέα κακοκαιρία Elias ήρθε να καταστρέψει ότι έχει απομείνει.

Στο επίκεντρο των καταστροφών βρίσκεται πάλι η Θεσσαλία, η Εύβοια και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στο χωριό Ροβιές της Εύβοιας καθώς από εκεί πέρασαν τέσσερεις ορμητικοί χείμαρροι που προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές με αποτέλεσμα το 70% του χωριού να καταστραφεί. Επίσης πνίγηκε για άλλη μια φορά ο Βόλος καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς δρόμοι, σπίτια και περιουσίες, ενώ ακόμα και το νοσοκομείο πλημμύρισε θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς και εξοπλισμό. Συνολικά 1200 ήταν οι κλήσεις για βοήθεια.

Για άλλη μια φορά φάνηκε με τον χειρότερο τρόπο η ανικανότητα του Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους να αντιμετωπίσουν μια σειρά από καταστροφές. Λόγω της παντελούς καταστροφής του εδάφους αυτές οι περιοχές θα βιώνουν τη ίδια κόλαση ακόμα και με τη παραμικρή βροχή. Για αυτό η άμεση και εκτενής ανοικοδόμηση τους αλλά και η κατασκευή πραγματικών αντιπλημμυρικών μέτρων είναι απόλυτα αναγκαία. Διαφορετικά απλά μετράμε αντίστροφα μέχρι να χαθούν και άλλες ζωές. Μπροστά σε αυτή τη προοπτική η ΝΔ βάζει σα προτεραιότητα τη θέσπιση υποχρεωτικής ασφάλισης περιουσίας, δηλαδή με λίγα λόγια το θησαύρισμα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Είναι ξεκάθαρο πως για τις καταστροφές δεν ευθύνεται ούτε «η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους» ούτε το ότι επρόκειτο για «φαινόμενα που εμφανίζονται μια φορά στα χίλια χρόνια». Μόνοι υπεύθυνοι είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις που σε κάθε καταστροφή βιάζονται να μιλήσουν για θεομηνία και να νίψουν τα χέρια τους, αντί να δαπανήσουν τα χρήματα που δίνουν σε ημέτερους, τράπεζες και στρατιωτικούς εξοπλισμούς για πραγματικά μέτρα προστασίας, προσλήψεις στη πυροσβεστική και μηχανήματα διάσωσης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την συνέχιση αυτής της πολιτικής που μας καίει, μας πνίγει και μας δολοφονεί. Μέσα από τους μαχητικούς αγώνες μας πρέπει να απαιτήσουμε πραγματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών καταστροφών με αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβάλουμε τις ανάγκες μας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ


· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ


· ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ