Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ: 136 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Έμπρακτη απόδειξη για τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να παγιώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν την τρομακτική αύξηση των θανάτων από εργατικά «ατυχήματα» - δολοφονίες μέσα στο 2023. Πιο συγκεκριμένα, την χρονιά αυτή, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 135 νεκροί και άλλοι 229 βαριά τραυματίες, ενώ το 2020 και 2021 μαζί, οι νεκροί είχαν φτάσει λίγο παραπάνω από τους 70. Την «ατέλειωτη» λίστα εγκλημάτων των νεοφιλελεύθερων αρπακτικών συμπληρώνουν οι δύο ποιο πρόσφατες εργατικές δολοφονίες δύο εργαζομένων στον Βόλο, στην χαλυβουργική και σε ναυπηγείο. Σέ όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς φυσικά καμία μέριμνα για την ασφάλεια και την υγεία τους.

Οι θάνατοι αυτοί δεν αποτελούν τυχαία περιστατικά, ούτε είναι εργατικά «ατυχήματα». Είναι δολοφονίες για τις οποίες ευθύνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα αστικά επιτελεία, που επιβάλουν εκτρωματικές εργασιακές συνθήκες. Έχουν αφήσει αχαλίνωτη την εργοδοσία, να ξεζουμίζει και να επιτίθεται με λύσσα σε κάθε στοιχειώδες μας δικαίωμα. Μας καταδικάζουν σε δουλικές σχέσεις εργασίας με τους νόμους-εκτρώματα Χατζηδάκη και Άδωνη, που νομιμοποιούν την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις συμβάσεις μηδενικών ωρών εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου και του 5ήμερου, παρουσιάζοντάς τα ως «δικαίωμα στην εργασία»!

Τα νεοφιλελεύθερα ρετάλια της ΝΔ και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι. Δολοφονούν και καταστρέφουν το μέλλον και τις ζωές των εργαζομένων. Απώτερος σκοπός τους, είναι η παγίωση του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης, όπου πλέον «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη». Με τον τρόπο αυτό, θέλουν να φορτώσουν στις δικές μας πλάτες τα βάρη της κρίσης, κερδοσκοπώντας με λυσσαλέο τρόπο εις βάρος μας.

Να βάλουμε τέλος στις εργοδοτικές δολοφονίες! Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης, τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, να παλέψουμε για το μέλλον μας. Εμπρός για ανυποχώρητους αγώνες διάρκειας, για να επιβάλουμε τις δικές μας ανάγκες, ενάντια στα υπερκέρδη της εργοδοσίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·         ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

·         ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

·         ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·         ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ