Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ

Η κακοκαιρία «Daniel» έχει αφήσει αναρίθμητες καταστροφές στο πέρασμά της και οι κάτοικοι της Θεσσαλίας συνεχίζουν να ζουν μια εφιαλτική καθημερινότητα με ευθύνη της κυβέρνησης. Τα εγκλήματα της όμως δε σταματούν εκεί. Όπως επισημαίνει η Ένωση Χημικών Ελλάδας πληθώρα από τοξικούς ρύπους (βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, πτώματα ζώων κλπ.) έχουν καταλήξει στον Παγασητικό κόλπο ως αποτέλεσμα των πλημμυρών, γεγονός που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για το περιβάλλον αλλά και τη δημόσια υγεία.

Παρά τις εκκλήσεις των επιστημόνων για άμεσους και εκτενείς ελέγχους και δειγματοληψίες η κυβέρνηση αγνοεί παντελώς τη κατάσταση θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Για μία ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα καλεστούν να πληρώσουν τα σπασμένα της ΝΔ και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Ταυτόχρονα ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί όλα τα νεκρά ζώα που αποσυντίθενται στον κάμπο, αφού το μόνο που έκανε η κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα είναι να στείλει φαντάρους για να απομακρύνουν τα ζώα χωρίς κανέναν εξοπλισμό και φυσικά καμία γνώση για τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης.

Οι εκατοντάδες θάνατοι σε Τέμπη, Πύλο, Έβρο, Θεσσαλία, σε χώρους δουλειάς με εργατικά ατυχήματα/δολοφονίες δεν είναι "θεομηνίες" ή "ανθρώπινα λάθη" όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση. Είναι τα άμεσα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της που θυσιάζει ζωές στο βωμό του κέρδους. Για τη ΝΔ υπάρχει χώρος στον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να σπαταλούνται δισ για εξοπλισμούς και αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής, όμως όχι για την υγεία, τη παιδεία και μέτρα προστασίας για τη κοινωνία.

Δε μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που γεννάει τη μια καταστροφή μετά την άλλη. Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε τα εγκλήματά τους ενάντια στις ζωές μας και στο φυσικό περιβάλλον και να δώσουμε πραγματικές λύσεις που να στοχεύουν στην ευημερία της κοινωνίας και όχι στο κέρδος με κάθε κόστος.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ

· ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ