Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΕΝΑΝ 17ΧΡΟΝΟ ΝΕΑΡΟ

 

Την Τρίτη 27/5 δολοφονείται από πυρά αστυνομικού 17χρονος Αλγερινής καταγωγής  στην Ναντέρ της Γαλλίας. Στις δηλώσεις της η αστυνομία κάνει λόγο για «άρνηση συμμόρφωσης σε υποδείξεις» και ισχυρίστηκε πως ο 17χρονος έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών. Ωστόσο, στα βίντεο που βρέθηκαν στη δημοσιότητα, διαψεύδονται τα κατάφορα ψέματα της αστυνομίας, καθώς φαίνεται καθαρά πως ο νεαρός δολοφονήθηκε αναίτια.

Πιο συγκεκριμένα ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα, πιστοποιείται από τη Le Monde, ότι το όχημα ήταν σταματημένο κα δύο αστυνομικοί στεκόντουσαν στο πλάι στο ύψος του μπροστινού παραθύρου. Όταν το αυτοκίνητο άρχισε να φεύγει, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς σήκωσε το όπλο και σημάδεψε τον 17χρονο στο στήθος. Πριν τραβήξει μάλιστα την σκανδάλη, ο αστυνομικός ακούγεται στο βίντεο να απειλεί τον νεαρό πως «θα τον πυροβολήσει στο κεφάλι».

Η δολοφονία αυτή δεν είναι ένα ακόμη «μεμονωμένο περιστατικό» ή μια εκτροπή της αστυνομίας. Παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕξαπάτησης να ξεπλύνουν την δολοφονική αστυνομία και την κυβέρνηση του Μακρόν, ο αριθμός, η συχνότητα και η βαρβαρότητα των δολοφονικών επιθέσεων και η οικοδόμηση ενός όλο και πιο μαύρου αστυνομοκρατούμενου κράτους καταδεικνύουν την λύσσα των αστικών ελίτ ενάντια στους φτωχούς και τους αδύναμους της κοινωνίας.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μακρόν, έχουν εξαγριώσει τη γαλλική κοινωνία. Οι Γάλλοι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί εδώ και μήνες βγαίνουν αποφασιστικά στον δρόμο, διαδηλώνοντας ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές των νεοφιλελεύθερων. Εδώ και μήνες μαίνεται μια πραγματική εξέγερση, και ειδικά με την δολοφονία του 17χρονου, οι κινητοποιήσεις εντείνονται παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τις καταστείλει (σήμερα μάλιστα έβγαλε τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους).

Όσο η οικονομική κρίση παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, η ακρίβεια και η ανεργία  συνεχίζουν να καλπάζουν ανεξέλεγκτα, τόσο περισσότερο οι κυβερνήσεις θα προσπαθούν να φορτώσουν το βάρος της κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Παγκόσμια, καταργούν το ένα δικαίωμα μετά το άλλο, ιδιωτικοποιούν κάθε δημόσια υποδομή και αγαθό, καταστέλλουν βίαια τους αγώνες των εργαζομένων, χτίζουν ένα καθεστώς φτώχειας, εξαθλίωσης και αστυνομοκρατίας για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξαίρεση. Δίνει εκατομμύρια στην αστυνομία, έτσι ώστε να επιβάλλουν μια προληπτική καταστολή σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, με στόχο να εμποδίσουν την έμπρακτη αμφισβήτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους. Υποστηρίζουν και υποθάλπουν τα πιο βάρβαρα και ρατσιστικά στοιχεία μέσα στους μηχανισμούς καταστολής. Τα τελευταία 2 χρόνια μόνο έχουμε τουλάχιστον 2 νεκρούς από αστυνομική βία (Βασίλης Μάγγος, Σαμπάνης, κ.λπ.)

Ενάντια σε αυτή τη κατάσταση πρέπει να δοθεί μια απάντηση! Νέοι και εργαζόμενοι , πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Γάλλων εργαζομένων. Να παλέψουμε ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων. Μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης, μαχητικούς και μαζικούς αγώνες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να παλέψουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

 

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·       ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ - ΚΑΤΩ Η Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

·       ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

·       ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ