Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ


Έχουν περάσει δυο εβδομάδες μετά από την βύθιση του σκάφους με τους 750 μετανάστες και ΜΜΕ και κυβέρνηση συνεχίζουν τα ψέματα προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αυτοί άνθρωποι οι άνθρωποι επέλεξαν να πεθάνουν αρνούμενοι οποιαδήποτε βοήθεια. Η πραγματικότητα είναι πως οι δολοφονικές πολιτικές της Ελλάδας και της ΕΕ τους καταδίκασαν σε θάνατο, πολιτικές που μετατρέπουν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και τη Μεσόγειο σε υδάτινο τάφο.

Λίγες μέρες μετά από το ναυάγιο στην Πύλο χάνεται το υποβρύχιο titan στον Ατλαντικό Ωκεανό και αμέσως δημιουργείτε επιχείρηση διάσωσης εκατομμυρίων με τη συμβολή πολυάριθμων χωρών. Με θλίψη και οργή στο Πακιστάν συγγενείς των θυμάτων της Πύλου έβλεπαν τη τεράστια αντίθεση ανάμεσα στις δυο επιχειρήσεις διάσωσης. Τα κριτήρια διάσωσης από ότι φαίνεται είναι διαφορετικά για μια ομάδα πλουσίων και διαφορετικά για 750 μετανάστες και προσφυγές. Επίσης η συνεχής προβολή των ΜΜΕ για την εξέλιξη της έρευνας και την αγωνιά για την διάσωση των 5 εκατομμυριούχων, ενώ δεν υπήρξε σχεδόν καμιά αναφορά για τους αγνοούμενους στην Πύλο, δείχνει το ότι η αγωνία και η προσπάθεια για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών είναι διαφορετική για έναν πλούσιο και διαφορετική για ένα φτωχό μετανάστη.

Ο Μητσοτάκης έριξε κροκοδείλια δάκρυα και κήρυξε μάλιστα «εθνικό πένθος», παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα μίλαγε για την διαφύλαξη των συνόρων και την απειλή των προσφύγων, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ήταν η πλήρης αποσιώπησή για τους πάνω από 500 πλέον αδικοχαμένους πρόσφυγες.  Στην ουσία θέλουν να κανονικοποιήσουν εγκλήματα σαν και αυτό. Οι θάνατοι στο Αιγαίο, η καταστολή στους δρόμους, η ακρίβεια, οι πλειστηριασμοί και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το μέλλον το οποίο μας επιφυλάσσει και την επόμενη τετραετία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τέτοια εγκλήματα τα οποία βαπτίζονται «σταθερότητα». Η μόνη λύση απέναντι στον εφιάλτη της φτώχειας, του πολέμου και της προσφυγιάς είναι οι μαζικοί αγώνες μας ενάντια στις πολιτικές που τα γεννούν.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·       ΑΣΥΛΟ – ΧΑΡΤΙΑ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

·       ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ