Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

1 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat το 26,3% των Ελλήνων βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Το αντίστοιχο ποσοστό για την ΕΕ κατά μέσο όρο είναι 22%(95,3 εκατ.). Επάξια λοιπόν η Ελλάδα κατέχει τη τρίτη θέση στην ΕΕ όσο αφορά τον κίνδυνο φτωχοποίησης, με μόνες χώρες που μας ξεπερνούν να είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Γίνεται ξεκάθαρο πως όλες οι επευφημίες και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για ανάκαμψη και αυξήσεις εισοδημάτων κατά τη διακυβέρνηση της δεν είναι παρά αερολογίες που σκοπεύουν να εξαπατήσουν τις ψήφους των εργαζομένων και της νεολαίας.

Όλα τα νούμερα που παρουσιάζουν για να αποδείξουν την «ανοδική» πορεία της οικονομίας είναι προσεκτικά επιλεγμένα για να αποκρύβουν την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Αρχικά τα ποσοστά ανόδου του ΑΕΠ προκύπτουν, από τη μία επειδή η σύγκριση γίνεται με τη τεράστια ύφεση του 2020 (που οξύνθηκε και από την πανδημία) και από την άλλη λόγω του υψηλού πληθωρισμού που δείχνει υψηλότερες τις αξίες των συναλλαγών. Ταυτόχρονα οι επενδύσεις για τις οποίες μιλάνε αφορούν το ξεπούλημα κερδοφόρων δημόσιων φορέων (ΔΕΗ, Λάρκο κλπ.) επί πινακίου φακής, ενώ στη πραγματικότητα τα τελευταία 13 χρόνια οι αποεπενδύσεις κόστισαν στην ελληνική παραγωγή σωρευτικά 100 δις.

Παρόλα αυτά οι μεγάλες επιχειρήσεις θησαυρίζουν ανεξέλεγκτα από την αύξηση της ακρίβειας που γονατίζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Συγκεκριμένα μόνο το α’ τρίμηνο του 2023 30 εισηγμένες επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών παρουσίασαν αύξηση κερδών κατά 169%. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν αποδείξει περίτρανα πως κάθε διευκόλυνση και ενίσχυση προορίζεται για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πλούσιους, ενώ για τους εργαζόμενους μας επιφυλάσσει μόνο πείνα, ανεργία, καταστολή και θάνατο.

Να μην ανεχτούμε άλλο να μας κοροϊδεύουν. Καμία βελτίωση της ζωής μας δεν έχουμε να περιμένουμε από το κοινοβούλιο, όποια κυβέρνηση και αν βγει. Μόνη λύση για να ζήσουμε αξιοπρεπώς με δικαιώματα είναι οι μαχητικοί και ανυποχώρητοι αγώνες μας στο δρόμο.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ