Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΕΠΝΙΞΑΝ 78 ΖΩΕΣ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6 βρήκαν τραγικό θάνατο 78 άνθρωποι όταν ναυάγησε σκάφος στα ανοιχτά της Πύλου, το οποίο ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία. Το αλιευτικό φαίνεται να μετέφερε συνολικά 750 πρόσφυγες και μετανάστες, περίπου 104 διασώθηκαν ενώ οι υπόλοιποι ακόμα αγνοούνται. Στο επικίνδυνο αυτό απευθείας δρομολόγιο προς την Ιταλία καταφεύγουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες υπό τον φόβο της βίαιης και παράνομης επαναπροώθησης αν τολμήσουν να σταματήσουν στην Ελλάδα. Για άλλη μια φορά οι εγκληματικές πολιτικές Ελλάδας και ΕΕ κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Ταυτόχρονα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να ρίξουν κροκοδείλια δάκρυα, ενώ είναι οι ίδιοι που με τις ρατσιστικές συμφωνίες με την ΕΕ, την ενίσχυση της Frontex, τον φράχτη στον Έβρο κ.λπ. μετατρέπουν σε νεκροταφείο το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Δικτύου Παρακολούθησης Συνοριακής Βίας (BVMN) η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει περίπου 6230 παράνομες επαναπροωθήσεις από το 2020. Αυτές οι επαναπροωθήσεις συνδέονται με το θάνατο 2000 προσφύγων! Ο Μητσοτάκης που σήμερα προσπαθεί να μας δείξει την ευαισθητοποίηση του για το ναυάγιο στη Πύλο εχθές πανηγύριζε για την επιτυχή «ισχυρή» φύλαξη των συνόρων, παραλείποντας να αναφέρει τις απάνθρωπες μεθόδους βίας και τους νεκρούς που αυτή γεννάει.

Κάθε κυβέρνηση, προηγούμενη και επόμενη, θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική κάνοντας την χώρα μια φυλακή ή/και υγρό τάφο για πρόσφυγες και μετανάστες. Όλα αυτά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα μιας ΕΕ φρούριο, που παρά τα μεγάλα λόγια δε προτίθεται να δώσει το παραμικρό για να διασφαλίσει τις ζωές των μεταναστών. Εξ’ άλλου η ΕΕ (μαζί με τις ΗΠΑ) είναι αυτή που για τα δικά της συμφέροντα εξαπολύει τις πολεμικές συγκρούσεις που ξεριζώνουν αυτούς τους ανθρώπους από τα σπίτια τους εξαρχής.

Από τα Τέμπη μέχρι το Αιγαίο οι μνημονιακές πολιτικές τους μας δολοφονούν. Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε τις ζωές μας είναι μέσω της αλληλεγγύης, των μαχητικών και ανυποχώρητων αγώνων. Μέσα σε κάθε σχολή, χώρο δουλειάς και γειτονιά να οργανώσουμε την πάλη μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

· ΑΣΥΛΟ – ΧΑΡΤΙΑ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ