Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Στις 6/3 o 28χρονος Αφροαμερικανός Άιρβο Οτιένο, δολοφονήθηκε από αστυνομικούς σε ψυχιατρική κλινική στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε η εισαγγελέας της κομητείας Ντινγουίντι, αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως 7 αστυνομικοί και 3 εργαζόμενοι της κλινικής έριξαν με τη βία και καθήλωσαν στο έδαφος, αναίτια τον 28χρονο. Για 11 ολόκληρα λεπτά ο Άιρβο βρίσκονταν στο έδαφος με το γόνατο ενός αστυνομικού στο λαιμό του, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Οι δέκα εμπλεκόμενοι θα δικαστούν για φόνο 2ου βαθμού. 3 χρόνια μετά τη δολοφονία του Floyd, η οποία προκάλεσε μια μεγαλειώδη εξέγερση στις ΗΠΑ, οι νέοι, εργαζόμενοι και φτωχοί ακόμα «δεν μπορούν να ανασάνουν».

Αυτή η αστυνομική δολοφονία, όπως και όλες οι προηγούμενες, δεν είναι απλά περιστατικά εκτροπής των αστυνομικών. Τα δικαστήρια και τα ΜΜΕξαπάτησης αρκούνται στο να βαφτίζουν τέτοια εγκλήματα «μεμονωμένα περιστατικά», αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα τελευταία χρόνια η αστυνομία στις ΗΠΑ δολοφονεί σταθερά πάνω από 1.000 ανθρώπους το χρόνο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών-μακελάρηδων να μη δικάζονται καν.

Αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας και πλήρους ατιμωρησίας που επικρατεί στις ΗΠΑ αποτελεί κομμάτι ενός συνολικού σχεδίου επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η χειροτέρευση της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει τρομακτικά στην αύξηση της ανεργίας και σε μία ακραία φτωχοποίηση, ενώ ο αριθμός των αστέγων έχει εκτοξευτεί. Ταυτόχρονα, τομείς όπως υγεία και παιδεία είναι αποκλεισμένες για την πλειοψηφία του Αμερικάνικου λαού. Όλα αυτά αντικειμενικά θα οδηγήσουν στην αγανάκτηση και στο ξέσπασμα της κοινωνίας ενάντια στις πολιτικές που την έφτασαν εδώ. Για αυτό το αμερικάνικο κράτος να οικοδομεί αυτό το κράτος έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσει καταστείλει αυτό το βέβαιο μελλοντικό ξέσπασμα. Την ίδια πολιτική υπηρετούν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις σε όλο το κόσμο. Στην Ελλάδα το έγκλημα των Τεμπών έδειξε ξεκάθαρα πως η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσει έχουν ξεπουλήσει τα πάντα σε ιδιώτες-αρπακτικά αδιαφορώντας για τις ζωές μας. Ταυτόχρονα οι μόνοι τομείς για τους οποίους δαπανούνται χρήματα είναι η αστυνομία και τα εξοπλιστικά.

Ενάντια σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση. Οι νέοι και οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων. Μέσα από τις δομές αυτοργάνωσης μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και να παλέψουμε για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

• ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ - ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

• ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

• ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ